Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προβλήματα με τον ΟΚΥΠΥ έφεραν παρέμβαση του ΠτΔ
Προβλήματα με τον ΟΚΥΠΥ έφεραν παρέμβαση του ΠτΔ

Προβλήματα με τον ΟΚΥΠΥ έφεραν παρέμβαση του ΠτΔ

Τα προβλήματα στη συνεργασία των περιφερειακών διευθύνσεων με την κεντρική διοίκηση του ΟΚΥΠΥ έφεραν μέχρι και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατήγγειλε χθες,  ο Διευθυντής της Περιφέρειας Λάρνακας-Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση των περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΚΥΠΥ με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ Καροτσάκης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συνεργασία στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια πράγματα θα γίνουν χωρίς να χρειαστεί να τους νταντεύει ο υπουργός υγείας.

Τόνισε ότι στα πλαίσια της αυτονόμησης απαιτείται διοικητική ευελιξία έτσι ώστε τα δημόσια νοσηλευτήρια να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όσες αντιξοότητες χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα σύστημα υγείας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΚΥΠΥ να συζητά και να ακούει τις απόψεις των διευθύνσεων των δημοσίων νοσηλευτηρίων πριν προχωρεί στη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων.

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν αυτονομημένα και δεν πρέπει να αποφασίζει, όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ένα κέντρο χωρίς να ζητά πολλές φορές τις απόψεις των ανθρώπων της καθημερινής δουλειάς.

Πηγή: Dialogos

 

Send this to a friend