Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα το 2023!
Κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα το 2023!

Κρουαζιερόπλοια στη Λάρνακα το 2023!

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο τελικό στάδιο της συμφωνίας μ’ εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στον τομέα των κρουαζιέρων βρίσκεται η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προγραμματίζει την δρομολόγηση κρουαζιέρων στην Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στο «τρίγωνο» Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος, με το λιμάνι της Λάρνακας να προορίζεται ως ένας από τους βασικούς σταθμούς στο υπό αναφορά δρομολόγιο.

Την πιο πάνω αποκάλυψη έκανε στο LarnakaOnline, ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου, ο οποίος πρόσθεσε πως στόχος της κοινοπραξίας είναι όπως η άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στη Λάρνακα να επιτευχθεί μέχρι το 2023.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο, σημείωσε ο κ.Αλεξάνδρου, που ένα από τα έργα προτεραιότητας της κοινοπραξίας θα είναι και η ανέγερση της νέας, μεγάλης αίθουσας επιβατών στο λιμάνι.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, θα προηγηθεί η αναβάθμιση της διατηρητέας ξύλινης αποβάθρας της μαρίνας και για τον σκοπό αυτό η κοινοπραξία ήδη είναι στο ψάξιμο για συνεργασία με αρχιτεκτονικό γραφείο μ’ εμπειρία στα διατηρητέα για τη διενέργεια της σχετικής μελέτης.

Ο κ.Αλεξάνδρου είπε ότι στόχος είναι όπως τα έργα αναβάθμισης της αποβάθρας να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν εντός του 2021. Θα ακολουθήσουν κι άλλες βελτιωτικές εργασίες στη μαρίνα, όπου θα δοθεί έμφαση, καθότι, όπως εξήγησε, το ενδιαφέρον από ξένους για ελλιμενισμό θαλαμηγών και μεγάλων σκαφών αναψυχής είναι μεγάλο.

Μετά την αναβάθμιση της διατηρητέας αποβάθρας, θα ξεκινήσουν και τα έργα για τη δημιουργία του Yaourt Club στη μαρίνα.

 

Send this to a friend