Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για την επιλογή περιοχής στη Κόσιη, ως πιθανή για εγκατάσταση των ασφαλτικών εργοστασίων, που θα μετακινηθούν από την περιοχή Iδαλίου, επέδωσαν χθες οι δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, προς το πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γιώργο Λουκαΐδη, συνοδευόμενοι από κοινοτικές αρχές της επαρχίας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας σημείωσε ότι η επαρχία νιώθει ως ο σκουπιδότοπος της Κύπρου, αφού εκεί καταλήγουν πολλές βαριές και οχληρές βιομηχανίες, την ώρα που ο ζωτικός χώρος της είναι αρκετά περιορισμένος.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αραδίππου Βαγγέλης Ευαγγελίδης ζήτησε όπως διεξαχθεί μελέτη για χωροθέτηση των βαριών βιομηχανιών της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τόνισε ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα τα ασφαλτικά εργοστάσια στην περιοχή Δαλίου, αλλά και δεν πρέπει να τα επιβαρυνθούν άλλες περιοχές και ότι θα πρέπει να εισακουστούν οι θέσεις των ειδικών, οι οποίοι μελετούν το θέμα.

 

Στο τελικό στάδιο της συμφωνίας μ’ εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κρουαζιέρων, βρίσκεται η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προγραμματίζει την δρομολόγηση κρουαζιέρων στην Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στο «τρίγωνο» Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος, με το λιμάνι της Λάρνακας να προορίζεται ως ένας από τους βασικούς σταθμούς στο υπό αναφορά δρομολόγιο.

Την πιο πάνω αποκάλυψη έκανε στο LarnakaOnline ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Αλεξάνδρου, ο οποίος πρόσθεσε πως στόχος της κοινοπραξίας είναι όπως η άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στη Λάρνακα να επιτευχθεί μέχρι το 2023. Επίσης ένα από τα έργα προτεραιότητας της κοινοπραξίας θα είναι και η ανέγερση της νέας, μεγάλης αίθουσας επιβατών στο λιμάνι.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ο οποίος μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του, για προστασία του περιβάλλοντος και ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης, σύντομα αρχίζει συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρεία η οποία διαθέτει εργοστάσιο ανακύκλωσης και επεξεργασίας απόβλητων από οικίες, εμπορικές βιομηχανικές πηγές και την παραγωγή ανακυκλωμένων σφαιριδίων υψηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη σε μια ποικιλία πλαστικών προϊόντων.

Ως εκ τούτου, στο Προσωρινό Πράσινο Σημείο θα τοποθετηθεί ειδικός κάδος για συλλογή των πλαστικών πωμάτων συσκευασιών τα οποία στη συνέχεια θα παραλαμβάνει η Εταιρεία για επεξεργασία.

Τα καθαρά έσοδα από τη διαδικασία αυτή θα δίνονται από την Εταιρεία ως χορηγία στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend