Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει η ανάπλαση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου
Αρχίζει η ανάπλαση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου

Αρχίζει η ανάπλαση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου

Του Βάσου Βάσου

Τον ερχόμενο Ιούνιο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά, των γύρω χώρων στάθμευσης και του περιβάλλοντος οδικού δικτύου, στο Δήμο Αραδίππου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αραδίππου αναφέρει ότι το προϋπολογιζόμενο κόστος του έργου θα ανέλθει στο ένα εκατομμύριο, 750 χιλιάδες ευρώ, συν ΦΠΑ. Το έργο αφορά την διαμόρφωση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά, των παρακείμενων χώρων στάθμευσης και την ανάπλαση τμήματος του οδικού δικτύου.

Η κατασκευή θα περιλαμβάνει κατάλληλη δαπεδόστρωση, φύτευση, υπογειοποίηση υπηρεσιών κοινής ωφελείας, αντικατάσταση υδρευτικού δικτύου, κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων, κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και προσθήκη κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και φωτισμού. Η διάρκεια του έργου θα είναι δύο χρόνια και θα εκτελεστεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Η πρώτη φάση θα εκτελεστεί τους πρώτους οκτώ μήνες του συμβολαίου και θα περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά και στην οδό Γεώργιου Ττόουλου.

Η δεύτερη φάση θα εκτελεστεί από τον 9ο μέχρι τον 16ο μήνα του συμβολαίου και θα περιλαμβάνει έργα στις οδούς Παντελή Κοντού, Δημόκριτου, Ρήγα Φεραίου και Μάρκου Δράκου.

Η τρίτη φάση θα εκτελεστεί από τον 17ο μέχρι τον 24ο μήνα του συμβολαίου και θ’ αφορά εργασίες στην οδό Παύλου Μιχαηλά.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 16η Απριλίου 2021.

 

Send this to a friend