Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ταλαιπωρία για 300 περίπου επιβάτες που αφίχθηκαν χθες αργά το απόγευμα από το εξωτερικό, είχαμε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τέσσερις πτήσεις προσγειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Λάρνακα, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση τόσους στους χώρους ελέγχου διαβατηρίων, όσο και στους χώρους όπου διεξάγονταν τα τεστ Κορωνιού.

 

Υπεγράφη η συμφωνία εκμίσθωσης για την άδεια χρήσης της κρατικής γης όπου προγραμματίζεται να γίνει το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, στη Λάρνακα, στον χώρο όπου βρίσκονται οι πρώην κατοικίες του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Λάρνακας και των εξουσιοδοτημένων μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Η όλη προσπάθεια για κατασκευή του Πάρκου Σαλίνα εμπίπτει στα πλαίσια δημιουργίας και ανακατασκευής νέων χώρων πρασίνου στην πόλη, αλλά και στα πλαίσια ωρίμανσης νέων έργων υποδομής που προωθεί ο Δήμος Λάρνακας.

Ο σχεδιασμός για το Πάρκο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου μ’ εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, κατάλληλη τοπιοτέχνηση κι ένταξη σύγχρονων στοιχείων που θα συνάδουν με τον χώρο.

Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ το έργο θα προβλέπει την διευρυμένη πρόσβαση και χρήση από ΑμεΑ. Με τη δημιουργία του, όλος ο χώρος θα παρουσιάσει αισθητική και ποιοτική βελτίωση, ενώ θα συσχετιστεί και με τους χώρους του Δημοτικού Κήπου και Θεάτρου Λάρνακας, που βρίσκονται λίγα μέτρα παρακάτω.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η φιλανθρωπική πεζοπορία, με τίτλο «Βήμα βήμα την Κύπρο», από τον πεζοπόρο Αλέξη Σοφοκλέους για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ευημερίας Τυφλών.

Η πορεία άρχισε από πανεπιστήμιο Uclan στη Πύλα, με στάση στα γραφεία Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και ακολούθως στο Πολιτιστικό Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής στα Λιβάδια. Η πεζοπορία κατέληξε στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες.

Send this to a friend