Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε η συντήρηση του εξοπλισμού στην αλυκή Λάρνακας (φώτο)
Άρχισε η συντήρηση του εξοπλισμού στην αλυκή Λάρνακας (φώτο)

Άρχισε η συντήρηση του εξοπλισμού στην αλυκή Λάρνακας (φώτο)

 Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης του εξοπλισμού που βρίσκεται πλησίον των αλυκών με πρωτοβουλία του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, άρχισε το βάψιμο των τραπεζιών, κιοσκιών και ξύλινων σκυβαλοδοχείων στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ, αλλά και των παγκακιών που βρίσκονται στα μονοπάτια της φύσης. Σε μεταγενέστερο στάδιο είναι προγραμματισμένο να γίνει συντήρηση και των πτηνοπαρατηρητηρίων της περιοχής των αλυκών.

Επίσης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) διενεργείται μελέτη για ανάδειξη του μονοπατιού της φύσης της αλυκής Λάρνακας, η οποία θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις.

«Ο Δήμος Λάρνακας, μετά την πρόσφατη άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοιού και την χρησιμοποίηση ξανά των μονοπατιών της φύσης από το κοινό, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διατηρώντας τους χώρους καθαρούς.

Επίσης, το κοινό καλείται να αποφεύγει την όχληση των πτηνών (φλαμίνγκο και άλλων) που διαχειμάζουν αυτό τον καιρό στις αλυκές μας και να προστατεύει τα αγριολούλουδα (ορχιδέες και άλλα) που ευδοκιμούν στη γύρω περιοχή», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα στο μονοπάτι της φύσης παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης του μονοπατιού, έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

 

 

Send this to a friend