Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καθυστερούν αλλά αρχίζουν οι εργασίες στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας
Καθυστερούν αλλά αρχίζουν οι εργασίες στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Καθυστερούν αλλά αρχίζουν οι εργασίες στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από τα τέλη του 2020, πάμε στα τέλη του 2021… Μετατίθεται η έναρξη των κατασκευαστικών έργων για την (πολύπαθη) Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απέστειλε επιστολή, ημερομηνίας 18 Φεβρουαρίου 2021, προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, με κοινοποίηση προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης, με την οποία γνωστοποιεί τα νέα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της συγκεκριμένης φάσης του δρόμου, που καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα επιστολή, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της Γ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας, θα γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και η έναρξη των κατασκευαστικών έργων το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Επιπρόσθετα, στην επιστολή των Δημοσίων Έργων δίδονται σαφείς οδηγίες προς την Πολεοδομία, όπως αφαιρεθούν όλες οι κατασκευές που βρίσκονται εντός των ορίων κατάληψης του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, καλείται το Τμήμα Πολεοδομίας όπως αποστείλει το συντομότερο επιστολές προς όλους τους ιδιώτες οι οποίοι διατηρούν επεμβάσεις στα σημεία απ’ όπου θα περάσει ο δρόμος (περίπτερα, αποθήκες κτλ.), προκειμένου να κατεδαφίσουν αυτές τις επεμβάσεις. Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε κάποια από τα υποστατικά αυτά έχουν γίνει αυθαίρετες επεμβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να μετακινηθούν, έτσι ώστε να εκτελεστεί το έργο.

Η νέα εξέλιξη δημιουργεί ικανοποίηση στις εμπλεκόμενες τοπικές αρχές, παρόλο που υπενθυμίζουμε πως το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου που είχε τεθεί από το αρμόδιο υπουργείο προνοούσε προκήρυξη των προσφορών τέλη του 2020 κι έναρξη των έργων εντός των 2021.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης απέστειλαν πρόσφατα επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζητώντας ενημέρωση για τα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην τουριστική περιοχή, όπως είναι η υλοποίηση της ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, καθώς και η κατασκευή νέων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης – Πύλας.

Send this to a friend