Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μετατίθεται η έναρξη των κατασκευαστικών έργων για την (πολύπαθη) Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα επιστολή του Τμήματος Δημοσίων Έργων, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της Γ΄ φάσης από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας, θα γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και η έναρξη των κατασκευαστικών έργων το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η νέα εξέλιξη δημιουργεί ικανοποίηση στις εμπλεκόμενες τοπικές αρχές, παρόλο που υπενθυμίζουμε πως το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου προνοούσε προκήρυξη των προσφορών τέλη του 2020 κι έναρξη των έργων εντός των 2021.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε η ΕΤΑΠ Λάρνακας, μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης απέστειλαν πρόσφατα επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, ζητώντας ενημέρωση για τα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην τουριστική περιοχή, όπως είναι η υλοποίηση της ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, καθώς και η κατασκευή νέων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης – Πύλας.

 

Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης του εξοπλισμού που βρίσκεται πλησίον των αλυκών με πρωτοβουλία του Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος. Επίσης, σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ, διενεργείται μελέτη για ανάδειξη του μονοπατιού της φύσης της αλυκής, η οποία θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις.

«Ο Δήμος Λάρνακας, μετά την πρόσφατη άρση των περιοριστικών μέτρων και την χρησιμοποίηση ξανά των μονοπατιών της φύσης, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διατηρώντας τους χώρους καθαρούς.

Επίσης, το κοινό καλείται να αποφεύγει την όχληση των πτηνών (φλαμίνγκο και άλλων) που διαχειμάζουν αυτό τον καιρό στις αλυκές μας και να προστατεύει τα αγριολούλουδα (ορχιδέες και άλλα) που ευδοκιμούν στη γύρω περιοχή».

Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα στο μονοπάτι της φύσης παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης του μονοπατιού, έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

 

Send this to a friend