Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε μια νέα πρωτοβουλία για ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας της Λάρνακας προχωρά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου
Σε μια νέα πρωτοβουλία για ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας της Λάρνακας προχωρά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου

Σε μια νέα πρωτοβουλία για ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας της Λάρνακας προχωρά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου

Του Βάσου Βάσου

Σε νέο σχεδιασμό που αφορά την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη της δυτικής επαρχίας Λάρνακας προχωρά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ).

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας και στέλεχος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου Άννα Κοσμά δήλωσε ότι μετά την πετυχημένη πιλοτική εφαρμογή της πρωτοβουλίας που αφορούσε την ορεινή Λάρνακα, η ΑΝΕΤΕΛ αποφάσισε να διευρύνει την όλη προσπάθεια και στη δυτική Λάρνακα.

Όπως εξήγησε, θα υπάρξει ανάλογος συντονισμός, συνεργασία και στήριξη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις. Η κ.Κοσμά είπε ότι η πρωτοβουλία για τη δυτική επαρχία της Λάρνακας βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Έχει σχεδιαστεί μια στρατηγική πρόταση συνεργασίας για τις επιχειρήσεις της περιοχής, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί μελλοντικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

«Η πρόταση μας απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη δυτική Λάρνακα και στόχος είναι όλοι οι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο και να οργανώσουν τεχνοκρατικά την επιχείρησή τους, να διευρύνουν τις αγορές τους σε Κύπρο και στο εξωτερικό, να προσδώσουν στην επιχείρησή τους τεχνολογία και καινοτομία, να δημιουργήσουν δίκτυο και συνεργασίες με τις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να βοηθηθούν ώστε να γίνουν πιο εξωστρεφείς», συμπλήρωσε η Α. Κοσμά.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την ευρωπαϊκή διάκριση που έλαβε πρόσφατα η ορεινή Λάρνακας, η Άννα Κοσμά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συγκεκριμένη διάκριση, λέγοντας ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας. Θυμίζουμε, ότι σε διαγωνισμό που έγινε για την επιλογή «Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού στην Κύπρο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017 «Cultural Tourism», η ορεινή Λάρνακας διακρίθηκε ως «Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός για τον Πολιτιστικό Τουρισμό».

Η κ.Κοσμά απηύθυνε έκκληση σε όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία της δυτικής Λάρνακας να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 24322020 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected], για να ενημερωθούν για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, αλλά και για τα οφέλη που θα τους προσφέρει η συνεργασία αυτή.

 

Send this to a friend