Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη Βουλή τ’ αντιπλημμυρικά έργα των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου
Στη Βουλή τ’ αντιπλημμυρικά έργα των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου

Στη Βουλή τ’ αντιπλημμυρικά έργα των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου

Του Βάσου Βάσου

Ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ζητά η κοινοβουλευτική επιτροπή του ΑΚΕΛ να συζητηθεί το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην ολοκλήρωση της Μελέτης Σχεδιασμού Αντιπλημμυρικών Έργων για προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, οι οποίες βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού.

Μ’ επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ ζητά όπως εγγραφεί για αυτεπάγγελτη εξέταση στην επιτροπή το υπό αναφορά θέμα.

Ως αιτιολόγηση, τονίζεται στην επιστολή πως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή Καμάρες – Βεργίνα το 2014 και το 2016, η κυβέρνηση, δια του τότε Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, είχε εξαγγείλει την εκπόνηση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα στις ευπαθείς αυτές περιοχές. Μέχρι και σήμερα, όμως, η μελέτη αυτή δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες περιοχές να εξακολουθούν να βρίσκονται προ μεγάλων κινδύνων για νέες καταστροφές σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λάρνακας ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης και να δρομολογηθεί το συντομότερο η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση είναι δυνατό να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και καταστροφή περιουσιών ειδικότερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου. «Το 2021 έπρεπε ήδη να ήταν τελειωμένα τα αντιπλημμυρικά έργα που εξαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Αντί αυτού, όμως, όχι μόνο δεν έγιναν τα έργα, αλλά ούτε η σχετική μελέτη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Στην περιοχή Καμάρες έχουν γίνει κάποια προσωρινά έργα από την επαρχιακή διοίκηση, σε συνεννόηση με το δήμο, ωστόσο αυτά τα έργα δεν επιλύουν τελειωτικά το πρόβλημα.

Σε περίπτωση νέων πλημμυρών, κάτι που απευχόμαστε, ποιος θα φέρει την ευθύνη;», διερωτήθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Send this to a friend