Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ζητούν επανεξέταση από άτομα με σύνδρομο down για να μην τους κόψουν το επίδομα
Ζητούν επανεξέταση από άτομα με σύνδρομο down για να μην τους κόψουν το επίδομα

Ζητούν επανεξέταση από άτομα με σύνδρομο down για να μην τους κόψουν το επίδομα

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται οι αρμόδιες υπηρεσίες εν μέσω μάλιστα πανδημίας ζητούν από άτομα με σύνδρομο down να πάνε για αξιολόγηση για σκοπούς συνέχισης των επιδομάτων που λαμβάνουν.

Ενδεικτικά τα όσα ανέφερε στο omega και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου για άτομα με σύνδρομο down Άγγελος Κωνσταντινίδης.

«Μιλώντας με αδερφή παθόντος ο οποίος είναι ενήλικας 66 χρονών και αντιμετωπίζει αρκετά προσωπικά προβλήματα υγείας, έχουν λάβει μία επιστολή που είναι προφανώς από το τμήμα κοινωνικής ενσωμάτωσης ή από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Υπ. εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων που τους ζητά να πάρουν τον Δημήτριο συγκεκριμένα για μια επαναξιολόγηση στο τμήμα κοινωνικής ενσωμάτωσης εν μέσω Κορωνοϊού.

Είναι πάγιο αίτημα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με σύνδρομο down ότι τα άτομα με σύνδρομο down φέρουν εκ γενετής την πάθηση αυτή και δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να γίνονται οποιεσδήποτε αξιολογήσεις όσο αφορά την υγεία τους

Για ποιο λόγο να εξεταστούν είναι το ερώτημα μου από το υπουργείο για να μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και στη δική μας την περίπτωση με σύνδρομο down; Λαμβάνουν ένα επίδομα από το κράτος. Ένα μέρος έρχεται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο μαζί με κάποιες άλλες παροχές βγαίνει κάθε μήνα μια οικονομική βοήθεια για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις διάφορες ανάγκες.

Με την εισδοχή του ΕΕΕ ξεκίνησε μια διαδικασία που ζητά τα άτομα με σύνδρομο down όπως και κάποια άλλα με άλλου είδους παθήσεις να γίνεται αυτή η επαναξιολόγηση.

Το είχαμε θέσει το θέμα ως σύνδεσμος στην Υπουργό εργασίας σε μια συνάντηση που είχαμε τον Ιούλιο του 2019 και μπορώ να αναφέρω ότι δεν είναι θέμα του εκάστοτε Υπουργού είναι θέμα της νομοθεσίας».

Πηγή: omegalive.com.cy

Send this to a friend