Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Αυγουστή: «Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία» (video)
Αυγουστή: «Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία» (video)

Αυγουστή: «Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία» (video)

Την καθιερωμένη του Διάσκεψη Τύπου παραχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή ενόψει και του αυριανού αγώνα με τον Ερμή.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά όλα όσα τόνισε:

Στόχος οι τρεις βαθμοί με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Ο Ερμής με τον Σατσιά είναι πολύ καλός.

Είχαμε την ατυχία στην τελευταία προπόνηση με τον Φερνάντες. Δεν θα τον έχουμε ούτε αύριο μαζί μας. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζουμε να μπορεί να μας βοηθήσει ξανά στο επόμενο παιχνίδι. Το τι πρέπει να αλλάξουμε; Το πιο σημαντικό να αλλάξουμε την νοοτροπία μας που είχαμε πριν κλείσει το 2020 και να την ξαναβάλουμε στην ομάδα. Να βάλουμε θετικά στοιχεία και να μπορέσουμε να αλλάξουμε από μόνοι μας αυτή την κακή εικόνα που δημιουργήσαμε στα τελευταία παιχνίδια.

Είδαμε ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με τη Δόξα και δεν καταφέραμε να προηγηθούμε και υπάρχει μία πίεση στην ομάδα και αυτό λειτουργεί αρνητικά. Για την πτώση όταν είσαι προπονητής ξέρεις πολύ καλά τι φταίει και προσπαθείς να βρεις λύσεις να σταματήσει αυτό το σερί. Απ’ εδώ και πέρα και μετά το παιχνίδι με τον Ερμή θα έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, η ομάδα θα παίζει βδομάδα με βδομάδα και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Ο στόχος είναι αυτή την στιγμή να πάρουμε το τρίποντο με τον Ερμή. Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Από την στιγμή που μεγάλωσαν οι αποστάσεις απ’ αυτούς που είναι πιο μπροστά πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να δούμε που θα τερματίσουμε στο τέλος της σεζόν.

Για μένα το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία. Και τα συστήματα και οι ποδοσφαιριστές όταν κάνεις θετικά αποτελέσματα αλλάζουν όλα. Από μας εξαρτάται να σταματήσουμε αυτό το αρνητικό σερί. Δεν μπορεί κανείς άλλος να βοηθήσει πέρα από εμάς. Δεν ρίχνω ευθύνη σε κανέναν. Είναι ομαδική δουλειά και η ευθύνη ξεκινά πρώτα από μένα και θα προσπαθήσω και εγώ και οι ποδοσφαιριστές να σταματήσουμε αυτό το σερί.

Τον Μολ τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχει περάσει δύσκολα μετά από το χτύπημα που δέχθηκε στη Λεμεσό. Αυτή την στιγμή είναι καλά και γι’ αυτό ήρθε στην ΑΕΚ. Να μας βοηθήσει, να μας δώσει λύσεις και αυτό έκανε με τη Δόξα. Είναι η δουλειά του και είναι σημαντικό να νιώθουν καλά οι ποδοσφαιριστές. Και ο Μολ και οι υπόλοιποι πρέπει να δώσουν το 100%.

Όταν πήγαμε πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις είπαμε ότι υπάρχει αρκετός δρόμος, το ίδιο και αυτή την στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Στόχος είναι το αυριανό παιχνίδι.

Δεν δουλέψαμε ακόμα ολόκληρη βδομάδα πλην τα δυο πρώτα παιχνίδια. Μετά ήταν κάθε τρεις μέρες παιχνίδια και ήταν δύσκολο το έργο. Δεν θα ρίξουμε ευθύνη σε κανένα για θέμα φυσικής κατάστασης. Είναι δική μας ευθύνη. Ήδη όλα τα νέα αποκτήματα έχουν μπει στην ομάδα, εύχομαι να συνεχίσουν να προσφέρουν και να καταφέρουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα.

Δεν πήρε αρκετό χρόνο ο Χάουγκενς. Έχει κάποια θέματα με μικροτραυματισμούς ο Χάουγκενς και θα τους ξεπεράσει και αυτούς. Είναι ποδοσφαιριστές που πρώτη φορά ήρθαν στο πρωτάθλημα μας, όπως ο Νιλς που στο πρώτο του παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλός αλλά με τη Δόξα ήταν αυτός που περιμένουμε με πολλά τρεξίματα. Το ίδιο περιμένουμε και από τον Χάουγκενς όταν θα είναι 100% έτοιμος για να μας δώσει το κάτι έξτρα. Για τον Λαφράνς ξέρουμε ότι έχει αρκετά καλά στοιχεία. Και αυτός με τη σειρά του ήρθε για να δώσει λύσεις, όπως και ο Μολ. Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Θέλουμε συνέχεια, θέλουμε η αμυντική λειτουργία της ομάδας να κρατά το μηδέν στην άμυνα για να παίρνουμε αποτελέσματα.

 

Larnakaonline Sports

Send this to a friend