Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Μαγείρευε τις γιορτές για τους φτωχούς της περιοχής και χάρισε τα ενοίκια λόγω κορωνοϊου
Μαγείρευε τις γιορτές για τους φτωχούς της περιοχής και χάρισε τα ενοίκια λόγω κορωνοϊου

Μαγείρευε τις γιορτές για τους φτωχούς της περιοχής και χάρισε τα ενοίκια λόγω κορωνοϊου

Σε ένα κόσμο τόσο “σκοτεινό”, στον σύγχρονο κόσμο της εκμετάλλευσης και των συμφερόντων, σε αυτή τη ζούγκλα που ο πιο δυνατός επιβιώνει, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι, που δείχνουν την ανθρωπιά τους με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν υπάρχει τίποτα κρυμμένο πίσω από κάθε πράξη τους, καμιά πονηρή σκέψη, καμιά υποκρισία, κανένα συμφέρον, παρά μόνο αγάπη για τον άνθρωπο, αγάπη για το καλό!

Τις περισσότερες φορές, οι πράξεις τους προκαλούν πραγματικά συγκίνηση, όπως και αυτές του συμπατριώτη μας Νίκου Ττοφαλή, που ζει στον Καναδά.

Ο πατέρας του βοηθούσε όλο τον κόσμο, σήμερα το κάνει εκείνος. Ο κύριος Νίκος γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωριό Κώμη Κεπήρ (κοινότητα της κατεχόμενης Καρπασίας) το 1946 και σήμερα ζει με την οικογένειά του στον Καναδά. Ήταν ιδιοκτήτης πιτσαρίας και σήμερα είναι συνταξιούχος. Το σπίτι του στην Κύπρο το νοικιάζει. Στο νησί έρχεται με την οικογένειά του τα καλοκαίρια. Είναι ένας πολύ καλοσυνάτος, ευγενικός και ευαίσθητος άνθρωπος. Τις μέρες των γιορτών, μαγείρευε για τους φτωχούς της περιοχής και χάρισε τα ενοίκια λόγω κορωνοϊού .

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο αλλά και στη γυναίκα του που σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές, με βοήθησαν. Δεν είναι συγγενείς μου, ούτε φίλοι, δεν με ήξεραν από παλιά όμως με βοήθησαν. Αν δεν είναι αυτό καλοσύνη τότε τι είναι;».

Την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κύριο Ττοφαλή και την γυναίκα του, τους σπιτονοικοκυραίους της, ένιωσε η κυρία Τασούλα Χαραλάμπους:

«Ευχαριστώ το Θεό που έφερε αυτούς τους ανθρώπους στο δρόμο μου! Όταν τους πρωτοσυνάντησα, αμέσως κατάλαβα ότι επρόκειτο για πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους. Είναι οι σπιτονοικοκυραίοι μου και απο το πρώτο lockdown, μου είπαν πως, μέχρι να επιστρέψω πίσω κανονικά στη δουλειά μου, δεν χρειάζεται να πληρώνω ενοίκιο. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο μεγάλη συγκίνηση, τόση καλοσύνη, ούτε οι δικοί μου άνθρωποι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν ήθελα όμως να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη τους… Συνέχισα να πληρώνω αλλά το μισό από το ποσόν του ενοικίου.

Λίγες ώρες πριν το δεύτερο lockdown, μου έστειλαν ξανά μήνυμα. Μέχρι να επιστρέψω κανονικά πίσω στη δουλειά μου, δεν χρειάζεται να πληρώνω ενοίκιο. Δεν ξέρω αν καταφέρω ποτέ να ξεπληρώσω το καλό που μου έκαναν αυτοί οι άνθρωποι. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου όχι μόνο για το καλό που κάνουν αυτή τη στιγμή σε μένα αλλά για όλα τα καλά και ξέρω ότι είναι πολλά. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Πηγή: ANT1.com.cy

Send this to a friend