Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Αγριόχορτα, ακαθαρσίες, τρωκτικά σε απόσταση αναπνοής από παραλίες και ξενοδοχεία
Αγριόχορτα, ακαθαρσίες, τρωκτικά σε απόσταση αναπνοής από παραλίες και ξενοδοχεία

Αγριόχορτα, ακαθαρσίες, τρωκτικά σε απόσταση αναπνοής από παραλίες και ξενοδοχεία

Πρωτόγνωρες εικόνες ντροπής αντικρίζουν οι επισκέπτες της περιοχής Μακένζι και συγκεκριμένα της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, παρά την παραλία της Καστέλας, όπου το project ξένου επενδυτή για την δημιουργία ενός πολυτελούς παραθαλάσσιου εστιατορίου θαλασσινών ειδών έμεινε στη «μέση» εδώ και τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει γεμίσει αγριόχορτα, ακαθαρσίες και ν’ αποτελεί εστία τρωκτικών.

Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής της Λάρνακας…  Το έργο του πρώην «Λα Κου Τε Τα» εξαγγέλθηκε τον Αύγουστο του 2016. Έκτοτε, όμως, δεν έχει υλοποιηθεί.

Οι αρχικές εξαγγελίες του επενδυτή μιλούσαν για ανέγερση ενός πολυτελούς παραθαλάσσιου εστιατορίου, με θαλάσσια σπορ, μπαράκι στην ακτή, τη δημιουργία ενός μικρού νησιού μέσα στη θάλασσα, ενώ σε κατοπινό στάδιο προγραμματιζόταν και η ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στο απέναντι οικόπεδο, το οποίο αγόρασε για τον σκοπό αυτό ο επενδυτής.

Μάλιστα, στην παρουσίαση των σχεδίων γινόταν αναφορά και για την κατασκευής μιας υπέργειας γέφυρας που θα ένωνε το πεντάστερο ξενοδοχείο με το παραθαλάσσιο εστιατόριο και την ακτή. Από τον Αύγουστο του 2016, όμως, το έργο αυτό «έμεινε» στις εξαγγελίες και στα λόγια, καθότι δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες από το Δήμο Λάρνακας.

Και τούτο, διότι, όπως μας είπε αρμόδια πηγή από το δήμο, ο ξένος επενδυτής προχώρησε σε αλλαγές στα αρχικά του σχέδια.

Ανεξάρτητα, όμως, με το ποιος ευθύνεται για την μη υλοποίηση, εδώ και τέσσερα χρόνια, του έργου, η ουσία είναι ότι το κτήριο παραμένει όλο αυτό το διάστημα ημιτελές, πάνω στην ακτή, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους λουόμενους και τους περαστικούς.

Το χειρότερο απ’ όλα, δε, η τραγική κατάσταση που επικρατεί μπροστά από το υπό ανέγερση κτήριο, επί της λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου. Εκεί, λοιπόν, ο χώρος έχει περιφραχτεί κι έχει γεμίσει με αγριόχορτα και κάθε λογής ακαθαρσίες. Όσοι περπατούν στον παρακείμενο πεζόδρομο, γίνονται καθημερινά μάρτυρες ενός απαράδεκτου θεάματος. Κι όλα αυτά, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις μπιραρίες της περιοχής.

Οι περίοικοι και κυρίως οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή ζητούν από τους αρμόδιους (είτε είναι ο επενδυτής, είτε ο δήμος) να καθαρίσουν τουλάχιστον τον χώρο μπροστά από το υπό ανέγερση κτήριο, μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο αυτό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend