Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Μαρτύριο με τα λιμνάζοντα νερά στον Ξύμπουλη
Μαρτύριο με τα λιμνάζοντα νερά στον Ξύμπουλη

Μαρτύριο με τα λιμνάζοντα νερά στον Ξύμπουλη

Το… αιώνιο πρόβλημα με τα ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά στον ποταμό Ξύμπουλη, στα όρια των Δήμων Λάρνακας – Λειβαδιών, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους των δύο δήμων, κυρίως όσων τα σπίτια γειτνιάζουν με τον ποταμό.

Για ακόμα μια χρονιά, η εφημερίδα μας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από κατοίκους που διαμένουν κοντά στην περιοχή, για την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, εντός του ποταμού, με τα λιμνάζοντα νερά ν’ αποτελούν εστίες εκκόλαψης εκατομμυρίων κουνουπιών.

Περαιτέρω, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για την αφόρητη δυσοσμία που, όπως υποστηρίζουν, αναδύεται από τα νερά του ποταμού.

 

Ο Ξύμπουλης ξεκινά από την περιοχή της νέας Τεχνικής Σχολής Λάρνακας και καταλήγει μέσω του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας στη θάλασσα. «Η ζωή μας έχει γίνει… κόλαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους πολλούς διαμαρτυρόμενους κατοίκους και πρόσθεσε: «Ένας ποταμός γεμάτος ακάθαρτα νερά και πεταμένα λάστιχα παντού, τα οποία ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται.

Έχουμε αποταθεί πάμπολες φορές στην επαρχιακή διοίκηση για να καθαρίσει τον ποταμό, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο, τα ίδια προβλήματα.

Ουδείς αρμόδιος δεν μπόρεσε να εξεύρει οριστική λύση στο πρόβλημά μας». Οι κάτοικοι απευθύνουν εκ νέου έκκληση, μέσω της εφημερίδας μας, προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, προκειμένου να μεριμνήσει για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του ποταμού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend