Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ο Οζερσάι εμπόδισε Τ/κ στην Πύλα να κάνουν τεστ κορωνοϊού
Ο Οζερσάι εμπόδισε Τ/κ στην Πύλα να κάνουν τεστ κορωνοϊού

Ο Οζερσάι εμπόδισε Τ/κ στην Πύλα να κάνουν τεστ κορωνοϊού

Η απαράδεκτη πολιτική εκμετάλλευση της αμοιβαίας προσπάθειας Ε/κ και Τ/κ στην Πύλα για να τύχουν τεστ κορωνοϊού άτομα που εκτίθεται στην κοινότητα, από πλευράς του «υπουργού εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέντ Οζερσάι, οδήγησε σε ναυάγιο της και άφησε αριθμό Τ/κ κατοίκων χωρίς τεστ.

Μια απλή διαδικασία εξελίχθηκε σε πολύωρο πολιτικό θρίλερ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Οζερσάι, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε από μέλη της παράταξής του ότι χθες επρόκειτο να γίνει δωρεάν έλεγχος για κορωνοϊό σε Ε/κ και Τ/κ κατοίκους, έδρασε το βράδυ της Τετάρτης καλώντας τους Τ/κ διά των παραγόντων τους να μην τολμήσουν να μετάσχουν σε τέτοια διαδικασία. Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων ειδοποίησε ταυτόχρονα τους Τ/κ της Πύλας ότι θα τους έστελνε από το πρωί χθες λειτουργούς του «υπουργείου Υγείας» ώστε να εξετάσουν όσους επιθυμούσαν.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε παρόλο που με οδηγίες της Κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί χθες η διενέργεια 75 ώς 100 τεστ για κορωνοϊό, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, οι απαράδεκτοι χειρισμοί του Οζερσάι να εμποδίσει την πρωτοβουλία του κοινοτάρχη της Πύλας Σίμου Μυτίδη, αλλά και άλλων προοδευτικών Ε/κ και Τ/κ, σκόνταψε στο οδόφραγμα Περγάμου. Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων απαγόρευσε στους «λειτουργούς Υγείας» του ψευδοκράτους να περάσουν με κατεύθυνση την Πύλα, τονίζοντάς τους σαφώς ότι θα εισέρχονταν πρώτα σε έδαφος των Βάσεων και ακολούθως σε περιοχή που αστυνομεύεται και ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη και ως εκ τούτου, ένεκα των περιοριστικών μέτρων θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε καραντίνα.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι Τ/κ αποχώρησαν από το οδόφραγμα άπρακτοι. Τελικά, ο έλεγχος για κορωνοϊό στην Πύλα για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, έγινε από τις 2:00 ώς τις 3:30 το απόγευμα, με τη συμμετοχή περίπου 80 περίπου, εκ των οποίων μόνο μια νεαρή κοπέλα ήταν Τουρκοκύπρια, ενώ άλλοι 24 ώς 25 Τ/κ φοβούμενοι τον στιγματισμό δεν προσήλθαν, παρόλο που είχαν δικαίωμα. Ο κοινοτάρχης Σίμος Μυτίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την τροπή που πήρε το θέμα, επικρίνοντας τη στάση του Οζερσάι. «Ήταν ένα απλό θέμα, ένα ζήτημα που αφορούσε την υγεία μας και δεν έπρεπε να έχει αυτή την εξέλιξη», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που σε ελάχιστο χρόνο, όπως τόνισε, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Ε/κ και Τ/κ στην κοινότητα, για τεστ κορωνοϊού στους κατοίκους.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend