Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τρίμηνη παράταση στη B’ φάση ΓεΣΥ λόγω κορωνοϊού-Τι γίνεται με τις κλινικές
Τρίμηνη παράταση στη B’ φάση ΓεΣΥ λόγω κορωνοϊού-Τι γίνεται με τις κλινικές

Τρίμηνη παράταση στη B’ φάση ΓεΣΥ λόγω κορωνοϊού-Τι γίνεται με τις κλινικές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θα απασχολήσει τη Δευτέρα το θέμα της αναβολής της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, το οποίο επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, η εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ αναμένεται να παραταθεί για τρεις μήνες, ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολούθως αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά ο Υπουργός Υγείας και εάν υπάρξει συμφωνία, θα προωθηθεί η απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και την ένταξή τους στη δεύτερη φάση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται παρά την κατάσταση που επικρατεί.

Το συμβόλαιο καθώς και άλλα διαδικαστικά έχουν ετοιμαστεί, ωστόσο ακόμη δεν έχουν «πέσει» υπογραφές.

Όσον αφορά τις εισφορές στο ΓεΣΥ, η καταβολή ολόκληρου του ποσοστού θα ξεκινήσει για κάποιους τον Ιούνιο και για άλλους τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ολόκληρο το ποσοστό θα αποκόπτεται από τον Ιούνιο σε όσους η εισφορά τους περνά από τις κοινωνικές ασφαλίσεις, ενώ από τον Ιούλιο σε δημόσιους υπαλλήλους και όσους η εισφορά περνά μέσω του Φόρου Εισοδήματος.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend