Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κατατέθηκε την Παρασκευή, στο Δήμο Λάρνακας, η αίτηση κατά παρέκκλιση εταιρείας Ρώσου επιχειρηματία, για τη δημιουργία δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.
Αρχικά, τα σχέδια της εν λόγω εταιρείας αφορούσαν την ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου κι ενός πιο ψηλού κτηρίου (πύργου) με διαμερίσματα, στο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το γνωστό καφεστιατόριο Hobos.
Ο Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Λάρνακας μας δήλωσε ότι πλέον το θέμα θα παραπεμφθεί ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων για μελέτη και εφόσον η τελική γνωμάτευση είναι θετική (η διαδικασία μελέτης της αίτησης κατά παρέκκλιση θα είναι χρονοβόρα κι εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο), τότε ο Δήμος Λάρνακας, εφόσον εξασφαλίσει το πράσινο φως, θα κάνει τις δικές του διαδικασίες για έκδοση της πολεοδομικής άδειας για το μεγαλεπήβολο έργο.
Η διαδικασία έκδοσης της πολεοδομικής άδειας υπολογίζεται να πάρει περίπου δύο μήνες.
Η εταιρεία του Ρώσου επιχειρηματία, εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιο για οικιστικό πύργο μαζί με ξενοδοχείο και αντί του οικιστικού πύργου, σκοπεύει να κατασκευάσει δεύτερο ξενοδοχείο 27 ορόφων.
Το πεντάστερο ξενοδοχείο παραμένει ως έχει (δυναμικότητας 100 δωματίων).
Εξάλλου, ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων παραπέμπεται και η αίτηση για την ανέγερση του Kition Tower, στο τεμάχιο όπου παλιά λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Κίτιον», απέναντι από το ταχυδρομείο Λάρνακας.
Ο Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Λάρνακας δήλωσε ότι από τις 23 περασμένου Δεκεμβρίου τέθηκε σε ισχύ το νέο τροποποιημένο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας του 2019, το οποίο, όπως παρατήρησε, είναι το ίδιο με το Τοπικό Σχέδιο του 2013, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική αναθεώρηση. Ως εκ τούτου, το τελευταίο δίμηνο έχει επαναρχίσει η έκδοση πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών από το Δήμο Λάρνακας.

 

Σήμερα στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», η βράβευση των διακριθέντων αθλητών και ομάδων του Δήμου Αραδίππου, κατά το περασμένο έτος.Ομιλητής ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

 

Και τέλος σήμερα και αύριο στις 8:30 το βράδυ, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου, παρουσιάζει βραβευμένες ελληνικές ταινίες, από το 42ο Φεστιβάλ Ταινίας Μικρού Μήκους Δράμας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend