Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καταπέλτης ήταν χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για τον 21χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία του γέροντα Κόκου Μαυρομμάτη, 76 χρόνων, από τη Λάρνακα.
Ένα χρόνο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του 76χρονου που συγκλόνισε τη Λάρνακα, το κακουργιοδικείο καταδίκασε τον νεαρό κατηγορούμενο σε φυλάκιση 20 ετών, σημειώνοντας πως εάν δεν ήταν η παραδοχή του ενώπιον δικαστηρίου, το νεαρό της ηλικίας του και η ελαφριά νοητική του ανεπάρκεια, η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν αισθητώς μεγαλύτερη.
Ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες ανθρωποκτονίας, διάρρηξης οικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εμπρησμού και ληστείας. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου του 2019, στο φτωχικό του θύματος, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας.
Επιβάλλοντας την ποινή 20ετούς φυλάκισης στον 21χρονο, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψην άλλες επτά ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, υποθέσεις που αφορούσαν κυρίως διαρρήξεις και κλοπές.

 

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, πραγματοποιεί τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης στη Λάρνακα.

Τα εγκαίνια της θα τελέσουν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Πρόδρομος Αλαμπρίτης.
Η Έκθεση, αποτελεί το επιστέγασμα του Φωτογραφικού Διαγωνισμού που διεξάχθηκε από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες που βραβεύτηκαν αλλά και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των νέων ήταν αθρόα και υποβλήθηκαν περισσότερες από 235 συνολικά φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή βράβευσης των νικητών του Φωτογραφικού Διαγωνισμού.

Επίσης σήμερα στις 8:00 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, έχουμε τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του εικαστικού Ουμίτ Ινατσί «Ανθρωπογένεση έναντι Κοσμογένεσης»
Επιμέλεια: Μπρούνο Κορά, Ιστορικός Τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και τέλος η ομάδα Κουκλο ιστορίες, παρουσιάζει την Κυριακή στις 11 το πρωί στις Αποθήκες στη Λάρνακα, την κουκλοθεατρική παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό»
Βασισμένη στο παραμύθι της Μάγια Μπάριτς «Το τραγούδι του ποταμού». Διασκευή και σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου.

Η παράσταση είναι με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από την ομάδα. Και απευθύνεται σε ηλικίες από 2 μέχρι 102 ετών.

 

Send this to a friend