Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού στη Λάρνακα με λαμπτήρες LED.
Οι εργασίες αντικατάστασης γίνονται από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η ενέργεια αυτή θεωρείται από το Δήμο Λάρνακας άκρως σημαντική και πολυεπίπεδη, καθότι η αντικατάσταση των λαμπτήρων, αφενός θα μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου θα μειώσει το κόστος που καλείται ο δήμος να πληρώνει σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Ενδεικτικά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, του Δήμου Λάρνακας αναμένεται να εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως του μισού εκατομμυρίου, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 67% σ’ εξοικονόμηση ενέργειας.
Παράλληλα, θα μειωθούν οι ρύποι και θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο 2020.

Με Ανακοίνωση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ο Εθνικός Κατάλογος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εμπλουτίστηκε με έξι νέες εγγραφές, σύμφωνα με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής.
Μια από τις νέες εγγραφές είναι το «Παραδοσιακό οφτό κλέφτικο της Κύπρου», που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.
Επίσης εγγράφηκε και το στοιχείο «Ο γαλακτοκομικός πολιτισμός της Κύπρου: παραδοσιακές πρακτικές, τεχνικές παρασκευής και εθιμική ζωή», αίτηση που υποβλήθηκε από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, σε συνεργασία με άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αθηένου.

Επίσης με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και δημοτικών αρχών, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, επισκέφθηκε το Δήμο Αθηένου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εισηγήσεις για επίλυση τυχών προβλημάτων, που παρατηρούνται στην περιοχή της Αθηένου. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν την λειτουργία του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού και τρόποι πιο αποτελεσματικής αστυνόμευσης των περιοχών του Δήμου που γειτνιάζουν με τις κατεχόμενες περιοχές. Θέμα συζήτησης, αποτέλεσε επίσης, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα και διαλέξεων εκ μέρους της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Δήμο, για θέματα που αφορούν την πρόληψη του εγκλήματος, τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια και γενικότερα, δράσεις που μπορούν να γίνουν με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Και τέλος στις 7:00 το βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιήσει την 8η διάλεξη με θέμα: «Πως τα ευφυή δίκτυα νερού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των οργανισμών διανομής νερού στη Λάρνακα και στην Κύπρο γενικότερα».
Εισηγητής ο Δημήτρης Ηλιάδης, Ερευνητής, Επίκουρος Καθηγητής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend