Home ΛΑΡΝΑΚΑ Για το θέμα συνένωσης του Δήμου Λειβαδιών με Αραδίππου – ΑΚΕΛ εναντίον Αρμένη
Για το θέμα συνένωσης του Δήμου Λειβαδιών με Αραδίππου –  ΑΚΕΛ εναντίον Αρμένη

Για το θέμα συνένωσης του Δήμου Λειβαδιών με Αραδίππου – ΑΚΕΛ εναντίον Αρμένη

Διαχωρίζει τη θέση της η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λειβαδιών, σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Μάριου Αρμένη, που υποστηρίζει συνένωση του Δήμου Λειβαδιών με την Αραδίππου.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ καλεί τον κ. Αρμένη να σεβαστεί την απόφαση που πάρθηκε πλειοψηφικά στις 11 περασμένου Σεπτεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία το συμβούλιο επιθυμεί συνένωση με το Δήμο Λάρνακας. Περαιτέρω, το ΑΚΕΛ Λειβαδιών εξηγεί και τους λόγους της πιο πάνω απόφασης. Όπως σημειώνει, σ’ ενδεχόμενο συνένωσης με τον Δήμο Λάρνακας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενιαίο παραλιακό μέτωπο. Με την προοπτική, δε, μετεγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου, θα δημιουργηθούν μεγάλες προοπτικές για κοινό σχεδιασμό και τουριστική ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ενίσχυση και ευημερία των Λιβαδιών. Περαιτέρω, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι τα Λειβάδια συνδέονται με το Δήμο Λάρνακας με κοινά προβλήματα και κοινούς αγώνες, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο και η χάραξη (με το Δήμο Λάρνακας) ενός κοινού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στην έκθεση που διενήργησε ο μελετητής Χαράλαμπος Κουταλάκης για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, σε κανένα σενάριο δεν προκρίνει την συνένωση του Δήμου Λειβαδιών με τον Δήμο Αραδίππου. Αντίθετα, προκρίνει συνένωση με τον Δήμο Λάρνακας.

Το ΑΚΕΛ Λειβαδιών υπενθυμίζει, ακόμα, στον Μάριο Αρμένη την αρνητική, όπως την χαρακτηρίζει, εμπειρία που βίωσε ο δήμος από την συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου στη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος. «Εάν δεν έμπαιναν τα προσκόμματα εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου για την σύνθεση της επιτροπής του ΣΑΛ, σήμερα θα λειτουργούσε αποχετευτικό σύστημα στα Λιβάδια με το ύψος της εισφοράς της κοινότητας να φθάνει το 30% μόνο. Τώρα, ένεκα της καθυστέρηση που δημιούργησε η επιμονή του Δήμου Αραδίππου, οι δημότες μας καλούνται να συνεισφέρουν το 70% του κόστους κατασκευής», τονίζεται στην ανακοίνωση. Το ΑΚΕΛ Λειβαδιών καταρρίπτει, τέλος, τους ισχυρισμούς περί συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία εφτά χρόνια είναι ν’ αγοράζει ο Δήμος Λειβαδιών υπηρεσίες από το Δήμο Αραδίππου, υπηρεσίες που αφορούν δημοτικό γραμματέα, μηχανικό, ταμία και τεχνικό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend