Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέντε εταιρικά σχολεία στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus
Πέντε εταιρικά σχολεία στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

Πέντε εταιρικά σχολεία στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

Το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας φιλοξένησε πρόσφατα (17-23 Νοεμβρίου), πέντε εταιρικά σχολεία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση και στη μάθηση.

Η φιλοξενία έγινε με στόχο τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης S.K.I.L.L.E.D. (Sharing Key Ideas Learning for Life in Educational Digitalization) από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι από σχολεία, κολλέγια κι εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και φυσικά του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας.

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση, η ανάπτυξη και η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων για καθηγητές και μαθητές. Μέσα από το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μάθηση και την εκπαίδευση, η καινοτομία στη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας, η ενίσχυση της ανάλογης ψηφιακής επάρκειας για την εκπαίδευση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του σχολείου στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής επανάστασης μέσα από την ενδυνάμωση του επαγγελματικού κι εκπαιδευτικού προφίλ του καθηγητή καθώς η καινοτομία στην εκπαίδευση της ψηφιακής εποχής. Οι θεματικές του προγράμματος αφορούσαν νέες τεχνολογίες και ψηφιακή επάρκεια, αγορά εργασίας, επαγγελματικό προσανατολισμό και νεανική ανεργία, νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και διδακτέα ύλη.

Η υποδοχή των εταίρων εκπροσώπων των ξένων σχολείων πραγματοποιήθηκε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας την εβδομάδα 18-23 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής προγραμματίστηκε ένας κύκλος εργασιών με την συμμετοχή αξιότιμων συνεργατών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το κέντρο Καινοτομίας της Microsoft  από το European University. Η λήξη του προγράμματος έγινε στις 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα διαλέξεων «Τάσος Μητσόπουλος», στο Παγκύπριο Λύκειο, όπου οι καθηγητές αξιολόγησαν την εβδομάδα εργασίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2020 μ’ εμπλοκή και μαθητών, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του υπό αναφορά προγράμματος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend