Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας ψάχνει η Αστυνομία τα κίνητρα
Στις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας ψάχνει η Αστυνομία τα κίνητρα

Στις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας ψάχνει η Αστυνομία τα κίνητρα

Στις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας «Kapnos & Υιοί Transport Co. Ltd» ψάχνει η Αστυνομία τα κίνητρα της εμπρηστικής επίθεσης που δέχθηκαν χθες τα ξημερώματα τα υποστατικά της εταιρείας, στην Αραδίππου.

Οι νυχτοβάτες πυρπόλησαν εφτά λεωφορεία κι ένα mini bus της εταιρείας που έγιναν στάχτη, ενώ από τις φλόγες υπέστη ζημιές ακόμα ένα λεωφορείο. Επιπρόσθετα, από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και δύο ρυμουλκούμενα οχήματα μεταφοράς αποσκευών. Στον χώρο υπήρχαν σταθμευμένα και άλλα λεωφορεία της εταιρείας, τα οποία η Πυροσβεστική πρόλαβε να προστατεύσει μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζουν την πιθανότητα τα κίνητρα των δραστών να κρύβονται πίσω από την υποβολή προσφοράς, εκ μέρους της Kapnos και μιας ισπανικής εταιρείας (ως κοινοπραξία), στις 25 περασμένου Οκτωβρίου, για τη νέα σύμβαση των δημόσιων μεταφορών στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας.

Ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, το περιεχόμενο της οποίας αξιολογείται. Οι ανακριτές της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τον εμπρησμό των λεωφορείων κρύβονται επαγγελματικές διαφορές και εικάζεται ότι τα κίνητρα σχετίζονται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας Kapnos.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας που βρίσκεται στη λεωφόρο Ελευθερίας, στην Αραδίππου. Στη σκηνή έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία κατάφεραν να κατασβήσουν τις φλόγες έπειτα από περίπου μία ώρα. Η σκηνή αποκλείστηκε και από τις προκαταρτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αφού εντοπίστηκαν ποσότητες εύφλεκτης ύλης. Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Η Αστυνομία παρέλαβε και αξιολογεί τόσο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που έχει εγκατεστημένο η εταιρεία στο χώρο στάθμευσης, όσο και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από γειτονικά υποστατικά, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Kapnos, η οποία εκτελεί δρομολόγια προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναφέρει πως η εγκληματική αυτή ενέργεια δεν πρόκειται να επηρεάσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά καλύπτονται από ασφάλεια.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend