Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Λάρνακας, θεωρείται ο εξωραϊσμός της κοίτης του ποταμού «Καμάρα» στην Τόχνη. Το κόστος του έργου θα φθάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ και ο θεμέλιος λίθος θα κατατεθεί το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το έργο θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο εκδηλώσεων, παιδότοπο, μεγάλης έκτασης πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, φύτευση πέραν των 200 δέντρων, ένα γεφύρι για αυτοκίνητα και τρία γεφύρια για πεζούς, ενώ θα πλακοστρωθεί ολόκληρη η κοίτη του ποταμού. Στο κέντρο της κοίτης θα υπάρχει τρεχάμενο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2021.

Η Τόχνη, ως μέλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στοχεύει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο χωριό μέσω ποικίλων δράσεων.

Θεωρείται ένα από τα γραφικότερα χωριά του νησιού μας και δεν είναι τυχαίο που κατέχει την πρώτη θέση παγκυπρίως σε αριθμό αγροτουριστικών καταλυμάτων, προσελκύοντας τουρίστες κυρίως από την κεντρική Ευρώπη.

 

Μικρή καθυστέρηση παρουσιάζουν τα κατασκευαστικά έργα για τη δημιουργία του μεγάλου αντλιοστασίου S9 (πρώην Τ1) στην περιοχή Προδρόμου, στη Λάρνακα.

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας στοχεύει όπως το έργο ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020, έτσι ώστε να προλάβει τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου του ίδιου χρόνου.

Το ΣΑΛ, στην παρουσία του προέδρου του και δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, θα ενημερώσει σήμερα τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την πορεία των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται αυτή την περίοδο στη Λάρνακα. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει κι επί τόπου επισκέψεις στα εργοτάξια.

Το αντλιοστάσιο S8 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2020, με στόχο να αμβλύνει το πρόβλημα των πλημμυρών στην εν λόγω λεωφόρο, στις γύρω περιοχές και ειδικά στην πολύπαθη οδό Τερψιχόρης, παρά το Δημοτικό Σχολείο Καθαρής, η οποία κάθε φορά που βρέχει έντονα πλημμυρίζει.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μεγάλο αντλιοστάσιο S9 που κατασκευάζεται στην περιοχή Προδρόμου.

Στόχος είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο του 2020, έτσι ώστε οι περιοχές Μητρόπολης, Αγίου Ιωάννη και, Προδρόμου να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες εν’ όψει των βροχών το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου. Το αντλιοστάσιο αυτό θα μαζεύει τα νερά της βροχής, θα τα διοχετεύει στο μεγάλο κανάλι της λεωφόρου Σπ. Κυπριανού και από εκεί θα διοχετεύονται στη θάλασσα. Μετά τις επιτόπου επισκέψεις στα δύο εργοτάξια, θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας, που θα γίνει στα γραφεία του ΣΑΛ.

 

Και συνεχίζουμε με τις εκδηλώσεις μας                                                                         

 

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου στη Λάρνακα, διοργανώνει σήμερα στις 6.45 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, την παιδική θεατρική παράσταση, «Πινόκιο», με την Θεατρική ομάδα Βενιζέλος. Ελεύθερη διασκευή Έλενα Νίκου. Σκηνοθεσία Ανδρέας Βενιζέλου.
Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου.

Είσοδος είναι 5 Ευρώ.

 

Και τέλος η Europa Donna Κύπρου στα πλαίσια της ενημέρωσης, όπου ο μήνα Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Le Bay στη Λάρνακα, φιλανθρωπικό τσαϊ.

Send this to a friend