Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στα πλαίσια των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης κι ευκολότερης διακίνησης μέσα στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την εκστρατεία καθαριότητας από τα αγριόχορτα σε πεζοδρόμια, δρόμους και μπαγκέτα από το συνεργείο καθαριότητας. Για τις ανάγκες της εκστρατείας ο δήμος απασχολεί οκτώ άτομα από τους καταλόγους ανέργων, ώστε να ενισχυθεί το υφιστάμενο συνεργείο. Η ενέργεια αυτή συνεχίζει να αποτελεί μια καινοτομία, αφού ένα συνεργείο απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καθαριότητα. Μέχρι σήμερα έχει καθαριστεί ένας σημαντικός αριθμός περιοχών και οι συνοικισμοί.

Όσον αφορά τις ανάγκες οδοκαθαρισμού, στις 15 Οκτωβρίου θα απασχοληθούν έκτακτα ακόμα τέσσερα άτομα από τους καταλόγους ανέργων, για καθαρισμό ενοριών στις όποιες δεν ήταν δυνατή η παροχή υπηρεσιών οδοκαθαρισμού.

Παράλληλα, στα πλαίσια της γενικής καθαριότητας της πόλης, ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει ότι έχει αυξήσει την καθαριότητα των πάρκων. Επίσης καθημερινά πραγματοποιείται ο καθαρισμός των παραλιών και κατά τις απογευματινές ώρες Ακόμα στις παραλίες έχει αρχίσει η εγκατάσταση υπόγειων κάδων ανακύκλωσης. Οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν σε 16 σημεία της παραλιακής Λάρνακας.

Τέλος θα αυξηθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από παραλιακά κέντρα και ξενοδοχεία.

 

Mε τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων στην Αθηένου. Η Αθηένου υποδέχτηκε περίπου 20.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ντόπιους, αλλά και τουρίστες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των Αθηενίτικων Προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.

 

Σήμερα στις 7:15 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – έχουμε την τελετή έναρξης του 21ου Χρόνου Διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, με τη διάλεξη με θέμα: «Από την Ανεξαρτησία στην Τουρκική Εισβολή του 1974, έγγραφα και στοιχεία από την έρευνα για τον Φάκελο της Κύπρου». Εισηγητής ο Δρ. Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Η είσοδος ελεύθερη.

 

Και τέλος σήμερα στις 7:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Προσφυγικό Σωματείο Ένωση Περιστερωνοπηγιωτών, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τις οικογένειες των 32 πεσόντων και αγνοουμένων της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend