Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από το Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από το Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από το Σκαλιώτισσα

Φοβερές διαστάσεις προσλαμβάνει ο θάνατος 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα, η οποία φαίνεται να έκανε χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α΄, κατά τη διάρκεια Σαμανικής τελετής (πνευματική τελετή) που διοργανώθηκε σε κατοικία στην Αραδίππου.  Ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία λαμβάνει γνώση για τη διοργάνωση μιας τέτοιας τελετής στην Κύπρο, έπειτα από τον τραγικό θάνατο της νεαρής γυναίκας.  Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση στα χρονικά της κυπριακής Αστυνομίας, η διερεύνηση της οποίας χρήζει λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

Την υπό αναφορά τελετή, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αποσκοπεί στην σωματική και πνευματική κάθαρση, φαίνεται να διοργάνωσε 50χρονη, από τη Ρωσία (με κυπριακή υπηκοότητα), η οποία είναι μόνιμη κάτοικος του νησιού τα τελευταία χρόνια.

Η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» στην 50χρονη, ενώ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και καταζητεί 42χρονο, από την Κολομβία, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο «Σαμάνος» στην τελετή, δηλαδή σαν ένα είδος μάγου, ιερέα και ιατρού, μεταφέροντας από τη χώρα του φυτά και βότανα που διέθεσε στους παρευρισκόμενους.

Το θύμα ζούσε μόνιμα στο Παραλίμνι, εργαζόταν ως γραμματέας και ήταν νυμφευμένη με αλλοδαπό.

Σύμφωνα με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, η Σαμανική τελετή έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη. Στην τελετή συμμετείχαν περίπου 20 πρόσωπα, οι πλείστοι αλλοδαποί. Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία, περιείχαν κι ένα ναρκωτικό ρόφημα που ανήκει στην κατηγορία των ελεγχόμενων φαρμάκων τάξεως Α΄.

Εναντίον της 50χρονης που προφυλακίστηκε για 6 ημέρες διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημελήματος, πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης, κακόβουλης χορήγησης δηλητηρίου με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, παράνομης κατοχής, προμήθειας και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α΄, αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και παρεμπόδισης σε αστυνομική έρευνα, διότι αρχικά είπε ψέματα ότι δήθεν το θύμα εντοπίστηκε νεκρή σε πεζοδρόμιο.

Εξάλλου χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας προφυλάκισε για 8 ημέρες, τους δυο 24χρονους για τα εννέα κιλά μαριχουάνας που εντοπίστηκαν σε κατοικίες στην Αραδίππου και Λάρνακα.

Η ΥΚΑΝ συνεχίζει τις εξετάσεις της για σύλληψη του προμηθευτή και του τελικού παραλήπτη της μεγάλης αυτής ποσότητας.

Η κατάσχεση των εννέα κιλών μαριχουάνας θεωρείται επιτυχία για την ΥΚΑΝ, αφού είναι σίγουρο ότι απέτρεψε μεγάλο κοντραμπάντο ναρκωτικών στην εγχώρια αγορά. 

  

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, αύριο Σάββατο διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψαριού. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, όπου θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης περίπτερο στελεχωμένο από λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας .Την εκδήλωση στηρίζουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Και τέλος Ο γηραιότερος δύτης στο κόσμο θα επιχειρήσει να σπάσει το περσινό του ρεκόρ με την ευκαιρία των 96ων του γενεθλίων, καταδυόμενος στο ναυάγιο Ζηνοβία αύριο Σάββατο το πρωί. Ο Ray Woolley από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύτης και βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο.

Send this to a friend