Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μπάλες σανού, ζωοτροφές και εξοπλισμός, αξίας 3 χιλιάδων ευρώ, κάηκαν από πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα σε κτηνοτροφικό υποστατικό στη Δρομολαξιά, στις μια τα ξημερώματα της Κυριακής. Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή και κατάφεραν να κατασβέσουν την φωτιά.
Από την πυρκαγιά κάηκαν 500 μικρές μπάλες σανού, 30 σάκοι ζωοτροφών, μια υδροφόρα μεταφοράς νερού και άλλος εξοπλισμός της φάρμας, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ. Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου διερευνά την υπόθεση.

Εξάλλου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, σε νεαρό ηλικίας 22 χρόνων από την Λάρνακα, αφού τον βρήκε ένοχο, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στην κατηγορία της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, δηλαδή 956 περίπου γραμμαρίων κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2018 στη Λάρνακα.

 

Στον «Τιτανικό της Μεσογείου», που βρίσκεται στη θάλασσα της Λάρνακας, το ναυάγιο Ζηνοβία, κατέρριψε το Σάββατο το περσινό του ρεκόρ ο ήδη καταχωρημένος στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο, ο Βρετανός Ray Woolley. Ο βετεράνος του β’ παγκοσμίου πολέμου καταδύθηκε στο ναυάγιο Ζηνοβία σε βάθος 42,4 μέτρων για συνολική διάρκεια 48 λεπτών με την ευκαιρία των 96ων γενεθλίων του!. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και ο δήμος της πόλης στήριξαν την εκδήλωση στα πλαίσια της προώθησης του καταδυτικού τουρισμού και του ναυαγίου Ζηνοβία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα σημεία ναυαγιοκατάδυσης ανά τον κόσμο. Ο κ.Woolley, ο οποίος καταδύθηκε παρουσία της καταδυτικής του ομάδας και καταδυτών από άλλες σχολές, δήλωσε ικανοποιημένος που κατέρριψε το ρεκόρ του για άλλη μια χρονιά και κατάφερε στα 96 του χρόνια να φτάσει μέχρι το τέρμα του βυθού όπου βρίσκεται το Ζηνοβία. Το επίτευγμα του κάνει τον γύρο του κόσμου ,ενώ προβάλλει ταυτόχρονα την Κύπρο και τον καταδυτικό τουρισμό.  

Παράλληλα, η Λάρνακα προετοιμάζεται και για τη δημιουργία του νέου τεχνητού της υφάλου στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης. Στον νέο ύφαλο θα τοποθετηθούν δύο σκάφη, τα οποία  έχουν αγοραστεί από την ΕΤΑΠ Λάρνακας με τη βοήθεια χορηγιών. Τα δύο πλοία έχουν παραχωρηθεί στο Τμήμα Αλιείας και τυγχάνουν ενδελεχούς καθαρισμού και προετοιμασίας για την πόντισή τους.

 

Και τέλος ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αναχωρούν σήμερα από την Κύπρου, όπου θα εκροσωπήσουν το Δήμο Αθηένου στην 5η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»), που θα γίνει στην πόλη Αγιά της Ελλάδας.  Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Send this to a friend