Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μεγάλο κοντραμπάντο ναρκωτικών απέτρεψε η ΥΚΑΝ Λάρνακας, έπειτα από έφοδο σε δύο κατοικίες νεαρών, όπου εντόπισε και κατέσχε πέραν των εννέα κιλών κάνναβης.

Οι έρευνες έγιναν έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών που έφθασαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης έρευνας στην οικία του 24χρονου, εντοπίστηκε μια ταξιδιωτική τσάντα στην οποία υπήρχαν έξι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων, ένα χάρτινο κιβώτιο στο οποίο υπήρχαν 14 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 80 γραμμαρίων, άλλες τρείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη βάρους δυόμισι κιλών καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της  έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του δεύτερου 24χρονου, εντοπίστηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικρή ποσότητα κάνναβης, ένα αλεστήρι στο οποίο υπήρχαν ίχνη κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας. 

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ σε λίγη ώρα θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους. Πιστεύεται ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών προορίζονταν για πώληση στην εγχώρια αγορά.

                                                               

Νέα υπόθεση απάτης διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας και για διευκόλυνση των ανακρίσεων καταζητείται ο 61χρονος. Ο καταζητούμενος φέρεται να εξαπάτησε ανδρόγυνο Ελληνοκυπρίων, από τη Λάρνακα, τσεπώνοντας ποσό 5.200 ευρώ, αφού τους συστήθηκε ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και τους υποσχέθηκε να διορίσει στον δημόσιο τομέα την θυγατέρα τους. Η καταγγελία έγινε από το παραπονούμενο ζευγάρι στο ΤΑΕ Λάρνακας πριν από μερικές μέρες.

Μάλιστα, εισπράττοντας τα χρήματα, ο 61χρονος τους ανέφερε ότι τα λεφτά αυτά θα τα χρησιμοποιούσε ο ΠτΔ για να κάνει δωρεές σε διάφορα ιδρύματα… Αρχικά ο 61χρονος έγινε πιστευτός. Όταν πια το ανδρόγυνο αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιος σύμβουλος του ΠτΔ και κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, αποφάσισε να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Όπως πληροφορούμαστε, ο 61χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις και ήδη έχει εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και απάτης.

 

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης των νέων υποδομών για τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, παρά το παλιό κοινοτικό κέντρο. Θα απαιτηθεί, ωστόσο, και μια μεταβατική περίοδος μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων του ομίλου στον νέο χώρο.  Η ανέγερση των νέων υποδομών, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε ο δήμος Λάρνακας, με εργοληπτική εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου. Επίσης, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Παμπούλας από την γαλλική αρχαιολογική αποστολή, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. 

Οι επεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου θα είναι μικρής κλίμακας και δεν αναμένεται να πάρουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, συνεργείο του Τμ. Αρχαιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει την συντήρηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων που διασώζονται. Η ανάδειξη του αρχαίου (πολεμικού) λιμανιού του Κιτίου αποτελεί για τη Λάρνακα έργο υψίστης πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, καθότι αναμένεται να εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό, μεταξύ άλλων, και το τουριστικό προϊόν της πόλης.

 

 

 

Send this to a friend