Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Σε τραγική κατάσταση το οδικό δίκτυο σε μια τοποθεσία στο Μακένζι
Σε τραγική κατάσταση το οδικό δίκτυο σε μια τοποθεσία στο Μακένζι

Σε τραγική κατάσταση το οδικό δίκτυο σε μια τοποθεσία στο Μακένζι

Δεν νοείται στην πιο τουριστική περιοχή της Λάρνακας, στην περιοχή Μακένζυ, ορισμένοι δρόμοι να παρουσιάζουν τέτοια τραγική εικόνα. Ειδικά στις οδούς Φιλοπάππου (είναι ο δρόμος που περνά από το πρώην Κτήμα Μακένζι) και Νίτσε (είναι ο δρόμος που είναι γεμάτος με τουριστικά διαμερίσματα και καταλήγει στο γυμναστήριο Total) το οδόστρωμα βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι αποτελούν… σκοτώστρες, αφού είναι γεμάτοι λακκούβες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα μας είναι ενδεικτικές της κατάστασης, που επικρατεί στους δρόμους αυτούς, οι οποίοι κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολυσύχναστοι και χρησιμοποιούνται από χιλιάδες ξένους επισκέπτες που παραθερίζουν στην περιοχή.

Οι υπό αναφορά δρόμοι βρίσκονται σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί πάμπολλες καινούργιες πολυκατοικίες με πολυτελή τουριστικά διαμερίσματα. Δεν νοείται, λοιπόν, σε μια τόσο αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από τουρίστες, οι δρόμοι να παρουσιάζουν αυτό το χάλι. Ειδικά ο δρόμος που περνά από το πρώην Κτήμα Μακένζι, εάν κάποιος οδηγός δεν είναι προσεκτικός και να οδηγεί με μικρή ταχύτητα, υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στο όχημά του, αφού δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια, το οδόστρωμα είναι ανώμαλο και μοιάζει, χωρίς υπερβολή, με βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την τρίτη φάση των ασφαλτοστρώσεων και ότι οι επαλείψεις με πρέμιξ αναμένεται να ξεκινήσουν Οκτώβριο – Νοέμβριο. Το κόστος της τρίτης φάσης θα ανέλθει στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι στην περιοχή Μακένζι θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των δρόμων που θα επισκευαστούν στο πλαίσιο της τρίτης φάσης. Μέχρι σήμερα ο Δήμος Λάρνακας έχει ξοδέψει για επαλείψεις δρόμων πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend