Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανασκουμπώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά το ρεπορτάζ μας και καθάρισαν τον ποταμό των Λιβαδιών!
Ανασκουμπώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά το ρεπορτάζ μας και καθάρισαν τον ποταμό των Λιβαδιών!

Ανασκουμπώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά το ρεπορτάζ μας και καθάρισαν τον ποταμό των Λιβαδιών!

Επιτέλους καθάρισε ο ποταμός Λειβαδιών από τις καλαμιώνες, τα αγριόχορτα, τις λοιπές ακαθαρσίες και τα ακάθαρτα στάσιμα νερά που είχαν αφεθεί εκεί, δημιουργώντας μια άκρως αλγεινή εικόνα, ειδικά εντός των οικιστικών περιοχών του δήμου.

Μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, που έκανε λόγο για «ποταμό – βάλτο», με τις καλαμιώνες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες και με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών να παραμονεύει εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανασκουμπώθηκαν.

Τις τελευταίες μέρες δύο (ενισχυμένα) συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας έπιασαν δουλειά (όπως ήταν και η διαβεβαίωση του Επάρχου Λάρνακας προς τον Δήμο Λειβαδιών), καθαρίζοντας την κοίτη του ποταμού σ’ όλο το μήκος της, δηλαδή σε μια ακτίνα περίπου 4-5 χιλιομέτρων εντός της οικιστικής περιοχής Λειβαδιών.

Τη δεδομένη στιγμή οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται στην περιοχή Κούρος και στην παραλιακή περιοχή, παρά το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας. Το κανάλι των Λειβαδιών αποτελούσε εστία μικροβίων και στα στάσιμα νερά του παρατηρείτο εκκόλαψη μεγάλου αριθμού κουνουπιών και άλλων εντόμων καθώς και τρωκτικών κι ερπετών. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζωή των περιοίκων είχε καταντήσει μαρτύριο. Το πιο σοβαρό, ωστόσο, ζήτημα αφορούσε τους πελώριους καλαμιώνες που έφταναν μέχρι τα παράθυρα των γειτονικών σπιτιών. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η ασφάλεια των περιοίκων και των περιουσιών τους θα ετίθετο σε σοβαρότατο κίνδυνο, κάτι που είχε επισημάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα στην επαρχιακή διοίκηση. Πλέον, αυτός ο κίνδυνος έχει εκλείψει, αφού η δουλειά που έγινε στο κανάλι απέδωσε καρπούς.

Ο δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες καθαρισμού, λέγοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σ’ όλο το μήκος του ποταμού, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης καθαριότητα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend