Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Κίνδυνος στις Φοινικούδες…
Κίνδυνος στις Φοινικούδες…

Κίνδυνος στις Φοινικούδες…

Σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν οι πεζοί που κάνουν τη βόλτα τους στον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων, μέχρι και την ακτή Μακένζι, εξαιτίας της χρήσης των τρίκυκλων τροχοφόρων οχημάτων τύπου «Segways», γνωστά στην Κύπρο ως «Σκούτερ», κυρίως από νεαρά  άτομα.

Τα συγκεκριμένα τροχοφόρα, τα οποία κινούνται με μπαταρία, αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα οι ανυποψίαστοι πολίτες που περπατούν στους πεζόδρομους να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να παρασυρθούν. Ωστόσο, το κενό που παρατηρείται στην νομοθεσία της Κύπρου όσον αφορά τη χρήση και οδήγηση τέτοιων οχημάτων «δένει τα χέρια» της Αστυνομίας ως προς την λήψη ποινικών διώξεων.

Η ιστοσελίδα μας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από δημότες με αφορμή την χρήση και πολλές φορές αλόγιστη οδήγηση των υπό αναφορά τροχοφόρων οχημάτων πάνω στους πεζόδρομους των Φοινικούδων, της Πιαλέ Πασά και της ακτής Μακένζι, αφού καθημερινά τίθεται θέμα ασφάλειας των πεζών.

Τα «Segways» ενοικιάζονται ανά ώρα κυρίως σε ξένους επισκέπτες (και σε νεαρούς ή ανήλικους), οι οποίοι τα χρησιμοποιούν κατά μήκος ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, κυρίως πάνω στους πεζόδρομους.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή δήλωσε ότι το πρόβλημα παρατηρείται στη Λάρνακα και σε άλλες παραλιακές πόλεις την τελευταία πενταετία. «Είναι όντως πολύ επικίνδυνη η χρήση αυτών των οχημάτων πάνω στους πεζόδρομους. Από το 2014 υπάρχει αλληλογραφία της Αστυνομίας με την Γενική Εισαγγελία και τα αρμόδια υπουργεία, Συγκοινωνιών και Έργων και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και με τον Δήμο Λάρνακας, σε μια προσπάθεια να θεσπιστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τη χρήση και την οδήγηση των υπό αναφορά σκούτερ, όπως ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα. Η νομοθετική ρύθμιση του όλου ζητήματος εξακολουθεί να εκκρεμεί κι έτσι ο κίνδυνος παραμένει», σχολίασε ο κ. Χατζηγιασεμή.

Εν’ όψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, το πρόβλημα με τα σκούτερ στους παραλιακούς πεζόδρομους εκτιμάται ότι θα γίνει ακόμα πιο έντονο. Πάρτε μέτρα, λοιπόν, προτού έχουμε τα πρώτα ατυχήματα. Ο κίνδυνος παραμονεύει καθημερινά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend