Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Πηγαίνετε στην οδό Λουζινιανών στη Λάρνακα…
Πηγαίνετε στην οδό Λουζινιανών στη Λάρνακα…

Πηγαίνετε στην οδό Λουζινιανών στη Λάρνακα…

Πρόσφατα λάβαμε από τον Δήμο Λάρνακας την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συνεχίζεται η εκστρατεία καθαριότητας της πόλης από τα αγριόχορτα σε πεζοδρόμια, δρόμους και πανγκέτα από συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας.

Υπολογίζεται ότι ο καθαρισμός της πόλης θα ολοκληρωθεί περί το τέλος Ιουνίου 2019. Σημειώνεται ότι η καθαριότητα των πεζοδρομίων και άλλων χώρων ξεκίνησε τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, με απασχόληση οκτώ επιπλέον ατόμων από τις λίστες ανέργων, πέραν του μόνιμου υφιστάμενου συνεργείου καθαριότητας.

Το πρόγραμμα καθαρισμού θα ανακοινώνεται κάθε Παρασκευή στο εβδομαδιαίο δελτίο τύπου καθώς επίσης θα αναρτάται στην σελίδα facebook (Larnaka Municipality – Δήμος Λάρνακας) και στην ιστοσελίδα (www.larnaka.org.cy <http://www.larnaka.org.cy> ) του Δήμου Λάρνακας».

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του δημαρχείου για να καθαρίσει την πόλη από τα αγριόχορτα. Καλά θα ήταν, όμως, το συνεργείο να κάνει μια βόλτα  από την οδό Λουζινιανών και από την παρακείμενη πλατεία Θωμαΐδη, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας. Εκεί, τ’ αγριόχορτα που παραμένουν φυτρωμένα πάνω στα πεζοδρόμια, πολύ κοντά στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε το μοναδικό ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή, ξεπερνούν το ένα μέτρο, γεγονός που καθιστά αδύνατη την διέλευση των περιοίκων και των πεζών, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περπατούν στον δρόμο.

Τραγική είναι η κατάσταση και στην πλατεία της περιοχής, όπου εκτός του ότι τα λιγοστά παιχνίδια που διαθέτει (κούνιες, παγκάκια) δεν έχουν τύχει καμιάς συντήρησης τα τελευταία χρόνια, οι γύρω χώροι έχουν γεμίσει αγριόχορτα και είναι αδύνατο για τα παιδιά της γειτονιάς ν’ απολαύσουν τον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι περίοικοι ζητούν εδώ και καιρό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου όπως προχωρήσουν τάχιστα με την καθαριότητα της περιοχής.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend