Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Ανδρέας Αλεξίου: Το αγγελικό χαμόγελο που έσβησε νωρίς (φωτογραφίες & βίντεο)
Ανδρέας Αλεξίου: Το αγγελικό χαμόγελο που έσβησε νωρίς (φωτογραφίες & βίντεο)

Ανδρέας Αλεξίου: Το αγγελικό χαμόγελο που έσβησε νωρίς (φωτογραφίες & βίντεο)

Ανδρέας Αλεξίου, το παιδί με το ξεχωριστό χαμόγελο που για κανένα λόγο δεν έσβηνε ποτέ από τα χείλη του. Ένας νέος που έδινε απλόχερα την αγάπη και την βοήθεια του σ’ όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, γνωστούς και μη. Μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επίγειος άγγελος, που δυστυχώς ο Θεός τον πήρε τόσο σύντομα κοντά του.

Του Μάριου Χριστοφή

Γεννημένος στις 30/08/1999 στα Λιβάδια της Λάρνακας, οι γονείς του τον μεγάλωσαν με πολλή αγάπη, ήθος, αρχές και αξίες. Μεγαλώνοντας ο Ανδρέας είχε γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά του χωριού. Όλοι τον χαρακτήριζαν το χαμογελαστό παιδί, αφού το χαμόγελο του ήταν σήμα κατατεθέν επάνω του, το οποίο αποκάλυπτε την καλοσύνη του και το μεγαλείο της ψυχής του. Ο Ανδρέας Αλεξίου φοιτούσε στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας και όπως όλοι οι νέοι ήταν γεμάτος με όνειρα και φιλοδοξίες.

My Dad my hero

Τους γονείς του, τους αγαπούσε και τους δύο αλλά αδυναμία του ήταν ο πατέρας του Κυριάκος, τον οποίο τον έβλεπε και ως ήρωα του.

Η μοιραία βόλτα

Στις 25 Φεβρουαρίου 2017, η Ζωή θα του δείξει το πιο άσχημο πρόσωπό της. Ο Ανδρέας Αλεξίου ξεκίνησε με το μοτοποδήλατο του για την παραλία των Φοινικούδων, όπου τον περίμεναν οι φίλοι του. Στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, οδηγός λεωφορείου με κατεύθυνση προς το λιμάνι Λάρνακας επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την οδό Φίλιου Τσιγαρίδη. Την ίδια ώρα ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση ο νεαρός Ανδρέας με το μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να του ανακόψει την πορεία και να συγκρουστούν. Από την σφοδρή σύγκρουση ο 17χρονος Αλεξίου τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, όλη η Λάρνακα «παγώνει». Συγγενείς, φίλοι, καθηγητές αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο Ανδρέας δεν είναι πλέον κοντά τους. Στην κηδεία του, την Καθαρά Δευτέρα στην Αγία Παρασκευή στα Λιβάδια, εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του οι οποίοι υποβασταζόμενοι από συγγενείς και φίλους συνοδεύουν τον Ανδρέα στην γειτονιά των αγγέλων. Πίσω τους μια πληθώρα κόσμου, φίλοι, γνωστοί, καθηγητές όλοι ήταν εκεί να τιμήσουν και να δώσουν το ύστατο χαίρε στο αγαπημένο τους παιδί.

Συγκλονισμένοι και απαρηγόρητοι οι φίλοι του

Οι φίλοι του επέλεξαν να τιμήσουν την μνήμη του με ποικίλους τρόπους. Πολλοί έχουν κατακλύσει το λογαριασμό του στο facebook με φωτογραφίες και μηνύματα. Άλλοι έχουν κάνει πανό, άλλοι graffiti και άλλοι έχουν γράψει τραγούδι. Όλα αυτά για τον Ανδρέα, το δικό τους φίλο, το δικό τους άνθρωπο.

Η αγαπημένη του ομάδα «Ανόρθωση» δεν τον ξέχασε, αφού αρχικά του κατέθεσε λουλούδια στην φωτογραφία του στον αγώνα με την Καρμιώτισσα, του αφιέρωσε το πρωτάθλημα που κέρδισε στα futsal, φέρνοντας του το κύπελλο στον τάφο του.

Ανδρέα μας να είσαι καλά εκεί που είσαι αγόρι μας και να χορεύεις το ζεϊμπέκικο «αδρωπινά» και περήφανα με τους Αγγέλους.

Αιωνία σου η μνήμη…

Πηγή: 24h.com.cy

Send this to a friend