Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συσκευασίες αναβολικών εντοπίστηκαν σε δέμα στο Ταχυδρομείο Λάρνακας, το οποίο προήλθε από την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα εντόπισαν 32 συσκευασίες αναβολικών. Για την παραλαβή του δέματος προσήλθε στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Τουρκοκύπρια, η οποία και συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα. Η συλληφθείσα, μαζί με τα κατασχεθέντα, παραδόθηκαν λόγω αρμοδιότητας, στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Λάρνακας.

Ο εντοπισμός των παράνομων ουσιών έγινε στα πλαίσια Ευρωπαϊκής επιχείρησης, η οποία διοργανώνεται από την EUROPOL.

 

Σε νέα επιχείρηση που διενήργησαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λάρνακας στην επαρχία, με στόχο την πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε μεταξύ των ωρών 6.30 με 8.30 το βράδυ, όπου τα μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, επέδραμαν σε υποστατικό που ανήκει σε ελληνοκύπριο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μεγάλος αριθμός τεκμηρίων.  Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία.

 

Τo Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού, ζητά τη δημιουργία Γραμμικού Θεματικού Πάρκου και αναβίωση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, που λειτουργούσε στην κοινότητα και η οποία χρησιμοποιείτο, για τη μεταφορά μεταλλεύματος από τα μεταλλεία.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη της μεταλλευτικής και αρχαιολογικής ιστορικής κληρονομιάς του χωριού μέσω της δημιουργίας διάφορων διαδραστικών ενοτήτων και υποδομών, οι οποίες θα προβάλουν και θα καθιερώσουν τόσο την κοινότητα, όσο και την ευρύτερη περιοχή Βασιλικού ως θεματικό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες, οι οποίοι θα μεταφέρονται μέσω του τρένου, κατά μήκος του προτεινόμενου θεματικού πάρκου, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Τέντας.

Για το εν λόγω θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ζήτησε από το κοινοτικό συμβούλιο όπως προβεί στο σχεδιασμό του έργου και παράλληλα να εξασφαλίσει και τις απαιτούμενες άδειες, έτσι ώστε να ετοιμαστεί μια αναλυτική εκτίμηση δαπάνης, προκειμένου σε μελλοντικό στάδιο να εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης του έργου ως πολεοδομικό, είτε ως συγχρηματοδοτούμενο από τα ευρωπαϊκά ταμεία λόγω του μεγάλο κόστος που απαιτείται.

 

Send this to a friend