Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι επέστρεψαν στο σχολείο μαθητές-Ατμόσφαιρα… γηπέδου
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι επέστρεψαν στο σχολείο μαθητές-Ατμόσφαιρα… γηπέδου

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι επέστρεψαν στο σχολείο μαθητές-Ατμόσφαιρα… γηπέδου

Την ατμόσφαιρα που δεν μπορούν να δημιουργούν πλέον στα γήπεδα, δημιούργησαν μαθητές σε σχολείο στην Λευκωσία.

Λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι, δεκάδες μαθητές άναψαν φωτοβολίδες, ενώ ανήρτησαν πανό και έριχναν κροτίδες.

Δείτε το βίντεο :

 

Παρατράγουδα σημειώθηκαν και σε άλλα σχολεία της Λευκωσίας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη.

Επίσης, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε ορισμένα σχολεία, ενώ ανεγκέφαλοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Σε κάποιες περιπτώσεις τα συνθήματα αφορούσαν την κρίση στην παιδεία, άλλα όμως είχαν σχέση με… ερωτευμένους μαθητές.

Μιλώντας πάντως στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Tv Οne, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Στυλιανός Λούης υποβάθμισε τα όσα διαδραματίστηκαν από μαθητές, κάνοντας λόγο για λεγόμενα επεισόδια.

«Σε σχέση με τα λεγόμενα επεισόδια, είχα ιδίαν άποψη. Οφείλω να πω ότι είχα πλήρη ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας από την αστυνομία, την οποία και ευχαριστώ για την όλη στήριξη και βοήθεια. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο εντός του σχολικού χώρου, δεν ρίχθηκε κανένα δακρυγόνο εντός του σχολικού χώρου. Ούτε υπήρχε καμία καταστροφή εντός του σχολικού χώρου», σημείωσε.

Σχολιάζοντας γενικότερα την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας, ο κ. Λούης υπέδειξε ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης έχει προβεί σε μια σειρά από εργασίες, βάσει των οποίων όλα είναι έτοιμα.

«Δηλαδή, στα 114 σχολεία όπου θα φοιτήσουν 40.000 μαθητές στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο με την ανάπτυξη των αναλυτικών προγραμμάτων, όσο και σε σχέση με την παραλαβή, αποστολή και κατανομή όλων των βιβλίων, όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης και όσον αφορά τους αναγκαίους ελέγχους σε θέματα ασφάλειας και υγείας των σχολικών μονάδων», υπογράμμισε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης.

Πηγή : Reporter

Send this to a friend