Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνεχίζεται ο αναβρασμός στα κατεχόμενα – Νέες διαμαρτυρίες
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στα κατεχόμενα – Νέες διαμαρτυρίες

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στα κατεχόμενα – Νέες διαμαρτυρίες

Η συνέχιση της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα μαζευτούν στο «υπουργείο» γεωργίας, το νέο τροχαίο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά πατέρας και κόρη, η ακύρωση πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι οικοδομικές εργασίες που ακόμα συνεχίζονται, αλλά και οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού λίγες ημέρες πριν κτυπήσει το κουδούνι και η συνέντευξη του «υπουργού» οικονομίας σε ε/κ εφημερίδα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πλέον θα μιλούν τα γκλοπ», γράφει ότι μετά την απόφαση της «κυβέρνησης» να μην γίνεται χρήση δακρυγόνων, οι «αστυνομικοί» θα κάνουν χρήση τον γκλοπ τους εναντίον των διαδηλωτών – κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν εκτός του «υπουργείου» γεωργίας σήμερα το πρωί. Αλλού γράφει ότι οι χθεσινές βροχές κατέστρεψαν καλλιέργειες, ενώ πολλά δέντρα αποκόπηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Αναφορά γίνεται και στην ακύρωση τεσσάρων πτήσεων προς τα κατεχόμενα λόγω των χθεσινών καιρικών συνθηκών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μπορούμε να απαλλαγούμε από την οικονομική στήριξη της Τουρκίας», αναδημοσιεύει συνέντευξη του «υπουργού» οικονομίας και ενέργειας Οζντίλ Ναμί στην εφημερίδα «Πολίτης». Αλλού γίνεται αναφορά στις καταστροφές που προκάλεσαν οι χθεσινές έντονες βροχές, όπου κυρίως επλήγησαν παραγωγοί λαχανικών και φρούτων. Γράφει, ακόμα, ότι σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στα κατεχόμενα πατέρας και κόρη, οι οποίο τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δύσκολη η εκπαίδευση σε αυτά τα σχολεία», γράφει ότι ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, εντούτοις πολλά είναι ακόμα τα άλυτα προβλήματα, αφού πολλά σχολεία είναι ακόμα εργοτάξια και υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Προβάλλει, ακόμα, το νέο τροχαίο ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε ο πατέρας και οδηγός της μοτοσυκλέτας και η 14χρονη κόρη και συνοδηγός του. Γράφει, ακόμα, ότι και η εφημερίδα αναγκάζεται λόγω της οικονομικής κρίσης να αυξήσει την τιμή πώλησής της από τρεις τουρκικές λίρες (0,40 λεπτά) σε πέντε τουρκικές λίρες (0,65 λεπτά).

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αναμένονται εντάσεις», γράφει ότι συνεχίζουν και σήμερα τις διαμαρτυρίες τους οι κτηνοτρόφοι στα κατεχόμενα, ενώ αναμένεται σήμερα να αυξηθεί ο αριθμός των διαδηλωτών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τα γεωργικά τους οχήματα εντός της κατεχόμενης Λευκωσίας. Αναφορά γίνεται και στην καταστροφή που προκάλεσαν τα ξαφνικά, ακραία καιρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες, ενώ και πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα ακυρώθηκαν. Γράφει, ακόμα, ότι 41χρονος πατέρας, οδηγός μοτοσυκλέτας, και η 14χρονη κόρη του και συνοδηγός τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτας του.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τάση στις συναλλαγματικές πιστώσεις», προβάλλει στατιστικά στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» σχετικά με την κατάσταση στην αποπληρωμή των δανείων μετά και την οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας. Γράφει αλλού ότι τέσσερις συνολικά πτήσεις δεν προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες στην περιοχή. Αναφορά γίνεται και στο νέο τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο επιβαίνοντες τής μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτας, πατέρας και κόρη.

Send this to a friend