Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη Λαρνακέα για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα
Σύλληψη Λαρνακέα για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Σύλληψη Λαρνακέα για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Στην τσιμπίδα της ελληνικής δικαιοσύνης πιάστηκε 62χρονος, από τη Λάρνακα, ο οποίος καταζητείται μ’ ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Αρχές για να εκτίσει ποινές φυλάκισης που του επιβλήθηκαν ερήμην για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ο 62χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στην Κυπριακή Αστυνομία από τις Ελληνικές Αρχές, ο 62χρονος έχει καταδικαστεί ερήμην το 2012, το 2014 και το 2016 σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων, πέντε και οκτώ χρόνων αντίστοιχα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες αφορούν χρηματικά ποσά που ανέρχονται σ’ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ποινές επιβλήθηκαν από δικαστήριο της Λάρισας, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο συλληφθείς είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, εφόσον τελικά επιτευχθεί η έκδοση του 62χρονου στην Ελλάδα, τότε θα εκτίσει μακροχρόνια ποινή φυλάκισης, εκτός κι αν εξαγοράσει την ποινή του, καθότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες. Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου.

Send this to a friend