Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μέτωπο από τους επτά του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα κατά του Αλέξη Μιχαηλίδη
Μέτωπο από τους επτά του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα κατά του Αλέξη Μιχαηλίδη

Μέτωπο από τους επτά του ΔΗΚΟ στη Λάρνακα κατά του Αλέξη Μιχαηλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο ΔΗΚΟ με στόχο όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα να κλείσουν μέχρι μεθαύριο Τετάρτη. Και αυτό, καθότι για την προσεχή Παρασκευή έχει καθοριστεί η διενέργεια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για όσους δήμους υπάρχει ενδιαφέρον από πέραν του ενός κομματικού στελέχους, ενώ για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής όπου θα παρουσιαστούν όλα τα ψηφοδέλτια προς έγκριση.

Μπελάδες στη Λάρνακα

Σε ιδιαίτερη περίπτωση εξελίσσεται για το ΔΗΚΟ ο δήμος Λάρνακας, όπου οκτώ στελέχη του κόμματος διεκδικούν το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου και η απάντηση θα δοθεί μέσα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Παρασκευής. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επτά από τους οκτώ ενδιαφερόμενους- Νίκος Κλεάνθους, Στάλα Κιούπη, Τρύφωνας Τρύφωνος, Παντελής  Χειμωνίδης, Αντρέας Πέτρου, Ξενάκης Κυριακίδης και Τζουλιάνα Έλληνα-, καταγγέλλουν τον Αλέξη Μιχαηλίδη πως στο πλαίσιο καταβαλλόμενης προσπάθειας εξεύρεσης συναινετικής λύσης, ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται τη διαδικασία και ότι σε περίπτωση που δεν είναι ο ίδιος ο υποψήφιος που θα επιλέξει το ΔΗΚΟ, θα υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος και θα παραμείνει στην κούρσα των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος, υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης: «Μάχες» στη Λάρνακα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Ταυτόχρονα, τα επτά στελέχη του ΔΗΚΟ προσάπτουν στον κ. Μιχαηλίδη ιδιαίτερα υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές για τους παρευρισκόμενους στην εν λόγω συνάντηση, καθώς και για το κόμμα, ενώ ζητούν ουσιαστικά την εξαίρεση του Αλέξη Μιχαηλίδη από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. «Ζητούμε χωρίς την παρουσία του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία χωρίς άλλη καθυστέρηση και σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ΔΗΣΥ, για να ξεκαθαριστεί από μέρους του αν θα επιμείνει στον κ. Μιχαηλίδη ή αν θα στηρίξει τον υποψήφιο που θα εκλεγεί από τις διαδικασίες του ΔΗΚΟ», τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα επτά στελέχη του ΔΗΚΟ.

Από πλευράς ηγεσίας πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει ένα τέτοιο ζήτημα, μιας και δεν θεωρείται πως ο κ. Μιχαηλίδης λειτούργησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο αντικομματικά. Συναφώς, τονίζεται το γεγονός πως δεν εξήγγειλε μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του και πως σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, με αφορμή την απόφαση του ΔΗΣΥ για στήριξή του, τόνιζε πως θα αναμένει τις αποφάσεις του κόμματός του.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή, το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε πως σε συνέχεια προηγουμένης απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου(σ.σ. την περασμένη Τρίτη), καθώς και σε συνέχεια των διαβουλεύσεων με τις Επαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές και τις τοπικές κοινωνίες, η Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε ότι το ΔΗΚΟ θα υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο Λεόντιο Καλλένο στο Δάλι(υποστηρίζεται και από τον ΔΗΣΥ),  τον Σωτήρη Στυλιανού στον Ύψωνα(υποστηρίζεται και από ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ), καθώς και τον Χρυσό Τουλουπή στην Αθηένου(μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ). Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, οι διαβουλεύσεις για την Αθηένου συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τα επόμενα 48ωρα, καθότι προκύπτουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΔΗΚΟ, αλλά και ενδιαφέρον από τουλάχιστον ένα στέλεχος του κόμματος που θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΔΗΚΟ-της περασμένης Παρασκευής-, στην Πόλη Χρυσοχούς το ΔΗΚΟ θα διεκδικήσει τη δημαρχία με τον υποψήφιο που θα επιλεγεί μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται στους κανονισμούς. Για τη δημαρχία της Πόλης Χρυσοχούς ενδιαφέρονται οι Σταύρος Ιακωβίδης και Γιώτης Παπαχριστοφή, αλλά όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, παραμένει σ’ εξέλιξη προσπάθεια κατάληξης σε συναινετική λύση και είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί τελικά η πραγματοποίηση εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

Κάτι που σίγουρα θα γίνει για τον δήμο Μέσα Γειτονίας, όπου ενδιαφέρονται ο νυν δήμαρχος Δώρος Αντωνίου και τα στελέχη του κόμματος, Αντρέας Μιχαηλίδης και Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

Ανοικτά για το ΔΗΚΟ παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για τον δήμο Έγκωμης, όπου πραγματοποιείται αύριο συνάντηση της Τοπικής Επιτροπής με ηγετικά στελέχη του κόμματος, προς λήψη αποφάσεων. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΗΚΟ, μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟNLINE, υποδείκνυε πως τίποτα δεν αποκλείεται. Δηλαδή, από υποστήριξη κομματικού υποψηφίου αν και εφόσον εξευρεθεί, μέχρι στήριξη στον δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ-που κατέρχεται σαν αντάρτης-Φοίβο Ζαχαριάδη, αλλά μέχρι και στήριξη του νυν δημάρχου, Ζαχαρία Κυριακού. Ενώ από το τραπέζι, δεν απουσιάζει και η επιλογή της ψήφου κατά βούληση.

Σε ό,τι αφορά το Τσέρι, το ΔΗΚΟ θα πορευτεί με έναν και των δύο Αριστερών καταβολών ενδιαφερομένων Σταύρου Μιχαήλ και Γιώργου Μιχαήλ.

Στα Πολεμίδια, το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει πολύ πιθανόν με υποψήφιο τον Άντρο Θεοδώρου, ενώ στη Γεροσκήπου, μπορεί η Τοπική Επιτροπή του κόμματος να επέλεξε την υποψηφιότητα του Γιαννάκη Μαλλουρίδη(σ.σ. στηρίζεται και από το ΑΚΕΛ), ωστόσο φαίνεται να εξακολουθεί να υφίσταται και το ενδιαφέρον του Νεόφυτου Κοντού.

Απ’ εκεί και πέρα, μέχρι και την τελευταία ημέρα που η ηγεσία του ΔΗΚΟ θέτει ως προθεσμία ξεκαθαρίσματος του σκηνικού-δηλαδή την προσεχή Τετάρτη- φαίνεται πως θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε Άγιο Αθανάσιο, Δερύνεια, Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Πέγεια, Λεύκαρα και Αραδίππου.

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend