Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καταγγελία στη CT για κακομεταχείριση παιδιού από βρεφονηπιοκόμο στη Λάρνακα: Ακόμα δε γνωρίζουν οι γονείς
Καταγγελία στη CT για κακομεταχείριση παιδιού από βρεφονηπιοκόμο στη Λάρνακα: Ακόμα δε γνωρίζουν οι γονείς

Καταγγελία στη CT για κακομεταχείριση παιδιού από βρεφονηπιοκόμο στη Λάρνακα: Ακόμα δε γνωρίζουν οι γονείς

Μητέρα καταγγέλλει κακομεταχείριση βρέφους σε βρεφονηπιακό σταθμό της Λάρνακας – Έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού βίας – Ψάχνει τους γονείς του παιδιού – Αποτάθηκε στο Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα – Με επιστολή της την οποία παρουσιάζουμε ζητά παρέμβαση επί του θέματος από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού – Κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς Αστυνομίας και Γραφείου Ευημερίας να επιληφθούν του θέματος – Η συζήτηση που είχε με την βρεφονηπιοκόμο και όσα της είπε η ίδια

Το περιστατικό κακομεταχείρισης βρέφους στον βρεφονηπιακό σταθμό που και η ίδια πήγαινε το παιδάκι της, καταγγέλλει μία μητέρα στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ζητώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος εφόσον μετά και τη σχετική καταγγελία στην οποία προέβη στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας, η υπόθεση παρέμεινε στο «συρτάρι».

Η μητέρα, που επικοινώνησε με την Cyprus Times και κοινοποίησε και την επιστολή που απέστειλε προς την Επίτροπο Κουρσουμπά, εξηγεί με λεπτομέρειες το περιστατικό του οποίου έγινε μάρτυρας και στάθηκε αφορμή να απομακρύνει το παιδί της από τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό της Λάρνακας.

Όπως επί λέξει αναφέρει στην επιστολή της προς την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όταν μία μέρα μετέβηκε στο συγκεκριμένο σταθμό για να παραλάβει το παιδί της, είδε την ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού, «απρόκλητα και χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο να αρπάζει στην κυριολεξία και να σπρώχνει με βία το δεξί χέρι ενός βρέφους το οποίο βρισκόταν σε παιδικό κάθισμα».

Αμέσως η καταγγέλλουσα –και εφόσον δε γνώριζε ποιοι είναι οι γονείς του παιδιού- επικοινώνησε με το τοπικό Γραφείο Ευημερίας.

Λίγο πιο κάτω στην ίδια επιστολή, αναφέρει ότι την επόμενη μέρα, μετά και το περιστατικό του οποίου έγινε μάρτυρας πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να πάρει τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού της. Εκεί συνάντησε την εν λόγω βρεφονηπιοκόμο η οποία γνώριζε ότι το περιστατικό είχε γίνει αντιληπτό από την καταγγέλλουσα και όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της, η βρεφονηπιοκόμος προσπάθησε «να υποβαθμίσει το συμβάν».

Η καταγγέλλουσα, γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του περιστατικού και ανησυχώντας για το βρέφος αλλά και για τα υπόλοιπα βρέφη που πηγαίνουν στον εν λόγω σταθμό, προχώρησε με συνάντηση με λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας ενώ επιχείρησε να κάνει καταγγελία και στην αστυνομία για να λάβει την απάντηση ότι η υπόθεση μπορεί να διερευνηθεί μόνο μετά από παράπονο των ίδιων των γονιών του βρέφους.

Όπως η καταγγέλλουσα αναφέρει στην επιστολή της προς την Λήδα Κουρσουμπά, ενημερώθηκε από τη Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας ότι η συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμος δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με παρόμοια περιστατικά. Της εξηγήθηκε ωστόσο ότι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει από πλευράς του Γραφείου θα ήταν μία απλή παρατήρηση. Κάτι που –όπως ενημερώθηκε εκ των υστέρων- έγινε με την βρεφοκόμο να αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό, ενώ αρνήθηκε μάλιστα ότι στον εν λόγω σταθμό υπάρχει βρέφος με το συγκεκριμένο όνομα.

Μη έχοντας άλλη επιλογή –όπως η ίδια αναφέρει- και σε μια προσπάθεια να λάβουν γνώση του περιστατικού οι γονείς του βρέφους, η καταγγέλλουσα απέστειλε την επιστολή την οποία και παραθέτουμε στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κάνοντας μάλιστα λόγο για «αδιαφορία από πλευράς Αστυνομίας και Γραφείου Ευημερίας να δράσουν επί τέτοιων σοβαρών περιστατικών».

Δείτε αυτούσια την καταγγελία, όπως την απέστειλε στην ιστοσελίδα μας η συγκεκριμένη γυναίκα. Τα ονόματα του βρεφονηπιακού σταθμού, της βρεφοκόμου, όπως και το μικρό όνομα της καταγγέλλουσας έχουν απαλειφθεί για ευνόητους λόγους.

kataggelia11

kataggelia22

kataggelia33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εναλλακτικά δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: http://cyprustimes.com

Send this to a friend