Home Uncategorized Αφιέρωμα: Τα 10 φοβερά ρεκόρ Γκίνες που κατέρριψε η μικρή Κύπρος και το ένα της Λάρνακας (pics-video)
Αφιέρωμα: Τα 10 φοβερά ρεκόρ Γκίνες που κατέρριψε η μικρή Κύπρος και το ένα της Λάρνακας (pics-video)

Αφιέρωμα: Τα 10 φοβερά ρεκόρ Γκίνες που κατέρριψε η μικρή Κύπρος και το ένα της Λάρνακας (pics-video)

Διαβάστε πιο κάτω το εξαιρετικό αφιέρωμα…

10 φοβερά ρεκόρ Γκίνες (Guinness) που κατέρριψε η μικρή Κύπρος και για το ένα που είμαστε περήφανοι ως Σκαλιώτες!

Μεγαλύτερη Φλαούνα

H μεγαλύτερη Φλαούνα  ζύγιζε 259,5 κιλά   και επιτεύχθηκε από την Carrefour (Κύπρος) στη Λεμεσό, στις 11 Απριλίου 2012. Η Φλαούνα ήταν  2,45 m  σε μήκος  1,24  σε πλάτος.

1

Μεγαλύτερη Παρέλαση οχημάτων Toyota

Η μεγαλύτερη παρέλαση της Toyota αυτοκινήτων αποτελείται από 742 οχήματα και επιτεύχθηκε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από Δικράν Ουζουνιάν & Co Ltd (Κύπρος) στη Λευκωσία, στις 7 Ιουνίου 2015. Τα αυτοκίνητα παρέλασαν γύρω από μια διαδρομή 3,8 χιλιομέτρων στο ΓΣΠ στη Λευκωσία.

ΓΚΙΝΕΣ-ΤΟΓΙΟΤΑ

Μεγαλύτερο διάστημα σε κοιλιακή θέση σανίδα

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε μια κοιλιακή θέση σανίδα (plank) από γυναίκα είναι 3 ώρες, 31 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα και   επιτεύχθηκε απο τη Μαρία Καλημέρα , στο Παραλίμνι, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015. Χρειάστηκε για την Μαρία   την άσκηση ενός έτους μέχρι που αποφάσισε να επιχειρήσει το ρεκόρ.

GUINNESS-RECORD-LONGEST-TIME-IN-ABDOMINAL-PLANK-POSITION

 

Μεγαλύτερος χορός Χασάπικο

Ο μεγαλύτερος χορός Χασάπικο αποτελείτο  από 749 χορευτές και επιτεύχθηκε από το Δήμο Λάρνακας  στην Πλατεία Ευρώπης, στη Λάρνακα, στις 12 Δεκεμβρίου 2010.   Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ντυμένοι με λευκό πουκάμισο και μαύρο παντελόνι και χόρεψαν με το δημοφιλές ελληνικό τραγούδι »Φραγκοσυριανή» για πέντε λεπτά

ΓΚΙΝΕΣ-ΧΑΣΑΠΙΚΟ

Περισσότερες συνεχόμενες κεφαλιές

Οι περισσότερες συνεχόμενες κεφαλιές ποδοσφαίρου από ένα ζευγάρι είναι 1.013 και επιτεύχθηκε από τον Δήμο και Ρένο  Χριστοδουλίδης  στη Λεμεσό,   στις 3 Οκτωβρίου 2014.Ο Δήμος και Ρένος Χριστοδουλίδης είναι αδέλφια. Το ρεκόρ έγινε   στο Στάδιο Νίκος Σολομωνίδης κατά τη διάρκεια της  Move Week Cyprus

Πιο πολλές έλξεις με δύο δάκτυλα

Οι πιο πολλές έλξεις   με δυο δάκτυλα σε ένα λεπτό είναι 25 και επιτεύχθηκαν από τον Τζαμσίντ Τουραέβ (Ουζμπεκιστάν), στη Λεμεσό,   στις 19 Μαρτίου του 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γυμναστήριο στη Λεμεσό με τον αθλητή να πραγματοποιεί 25 έλξεις με δύο δάχτυλα, μέσα σε ένα λεπτό. Να σημειώσουμε πώς για να έσπαγε το προηγούμενο ρεκόρ, χρειαζόταν μόνο δέκα.

Ο Ουσμπέκος αθλητής, βρίσκεται στην Κύπρο για περισσότερα από 12 χρόνια και κατοικεί μόνιμα στη Λεμεσό με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

Συνεχόμενες νίκες γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου

Οι   συνεχόμενες νίκες σε εθνική   κατηγορία με   ομάδα ποδοσφαίρου   γυναικών είναι 85 και επιτεύχθηκε από τον Απόλλων Ladies FC (Κύπρος) στην   από τις 22 Απριλίου 2009 – 7 Δεκεμβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια του σερί  ο Apollon Ladies FC κέρδισε έξι συνεχόμενα πρωτάθλημα και κύπελλα – η τελευταία ομάδα που τους  νίκησε ήταν η Pafia   στις 8 Μαρτίου 2008. Η  τελευταία ομάδα που  απόφυγε την ήττα με τον Απόλλωνα ήταν η ΑΕΚ Kokkinochorion, ο οποίος έφερε 2-2 στις 12 Απριλίου 2009.

Capture

 

Μεγαλύτερο Λουκούμι

Η Κύπρος το 2004   εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ” λουκούμι ” στον κόσμο, ένα   επιδόρπιο από τη ζάχαρη,   καλαμπόκι,   αλεύρι και   αμύγδαλα. Οι ειδικοί ζύγισαν  το λουκούμι   και διαπίστωσαν ότι ήταν δύο τόνοι και 718 κιλά.
Περισσότεροι από δυόμισι τόνων ζάχαρης, 350 κιλά καλαμπόκι, αλεύρι και 150 κιλά αποξηραμένα αμύγδαλα, καθώς και μικρότερες ποσότητες προσθέτων χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν το λουκούμι ολοκληρώθηκε μετά από δύο ημέρες συνεχούς εργασίας.

Capture1

 Μεγαλύτερος γύρος στον κόσμο

31 Δεκεμβρίου 2008  η  Πάφος φτιάχνει τον  μεγαλύτερο  γύρο στον κόσμο με βάρος 4022 κ ύψος γύρο στα 2.30. Με ένα γύρο τεραστίων διαστάσεων, βάρους 4.022 κιλών, ο Δήμος της Πάφου μπαίνει στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες.   Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ο στόχος έχει επιτευχθεί και η Πάφος θα φιγουράρει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η πόλη που κατασκεύασε το μεγαλύτερο γύρο στον κόσμο.

BBrrcuP

Η  μεγαλύτερη χτένα μαλλιών στον κόσμο

Η πιο πρόσφατη καταγραφή κυπριακού ρεκόρ Γκίνες έγινε   στην Αγία Νάπα, όπου ο κ. Ανδρέας Παπαντωνίου παρουσίασε τη μεγαλύτερη χτένα μαλλιών στον κόσμο. Ο κ. Παπαντωνίου εξασφάλισε θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία μιας μεταλλικής χτένας μαλλιών μήκους έξι μέτρων και δύο εκατοστών.

ΓΚΙΝΕΣ-ΧΤΕΝΑ-1

Πηγή: xeroteana.com

Send this to a friend