Home Uncategorized ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Έφυγε από την ζωή ο Παναγιώτης Χριστοφόρου (1931-2016) και δεν μπορούσα να μην του πω αντίο γιατί…
ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Έφυγε από την ζωή ο Παναγιώτης Χριστοφόρου (1931-2016) και δεν μπορούσα να μην του πω αντίο γιατί…

ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES: Έφυγε από την ζωή ο Παναγιώτης Χριστοφόρου (1931-2016) και δεν μπορούσα να μην του πω αντίο γιατί…

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Χριστοφόρου, αγαπημένος φίλος και γνωστός για την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της Λάρνακας, κυρίως κατά τη δεκαετία του ’60.

Ο Παναγιώτης εργαζόταν για χρόνια στην εταιρία πετρελαιοειδών ΜΟΜΠΙΛ. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον Ελληνικό Πνευματικό Όμιλο Λάρνακας. Ήταν το βασικότερο μέλος στο Χορευτικό του συγκρότημα και έλαβε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και γιορτές όπως του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, της γιορτής του κρασιού και στο Α΄ Φεστιβάλ Λεμεσού, στο φεστιβαλ Πορτοκαλιού στη Μόρφου, σε στρατόπεδα στο Σταυροβούνι και στο Λευκόνοικο, και σε κυπριακές βραδιές που οργάνωναν διάφορες οργανώσεις στη Λάρνακα και στις Αγγλικές βάσεις. Έκαναν εμφανίσεις και στην Κυπριακή Τηλεόραση.

Επίσης με το χορευτικό συγκρότημα, ενισχυμένο με φοιτητές μουσικούς που έφερε μαζί του ο Μιχάλης Βιολάρης και η Σούλη Σαμπάχ, έλαβε μέρος σε Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών χορών στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ, καθώς και σε άλλο Διεθνές φεστιβάλ στη Ντιζόν, Γαλλίας.

Έλαβε μέρος σε ταινίες που γυρίστηκαν στον Άγιο Αθανάσιο ( «Το φτωχόπαιδο της Κύπρου»), στο ΜπέλλαΜπάις και Σαλαμίνα ( για τουριστική διαφήμιση της Κύπρου)  και στην αυλή του σχολείου στα Λεύκαρα με συνεργείο του ΡΙΚ.

Συμμετείχε και στην μεγάλη τετραφωνική χορωδία με 50 άτομα και με οργανωτή και διευθυντή τον Χριστόδουλο Αχιλλεούδη.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Έλλη διαθέτουν ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησαν.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 1.10.2016, ώρα 12.00 ( συλλυπητήρια 11.00-12.00), στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Λάρνακας.

Τα συλλυπητήρια των «Φίλων Λάρνακας» και τα δικά μου στην οικογένειά του.

2 3 4

 Λούης Περεντός

Send this to a friend