Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπ. Παιδείας : Τέλος στη γραφειοκρατία της φοιτητικής χορηγίας [ΒΙΝΤΕΟ]
Υπ. Παιδείας : Τέλος στη γραφειοκρατία της φοιτητικής χορηγίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Υπ. Παιδείας : Τέλος στη γραφειοκρατία της φοιτητικής χορηγίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Το κονδύλι για τα επιπλέον 200 ευρώ που θα δοθούν για τα Χριστούγεννα σε κάθε φοιτητή που είναι δικαιούχος της φοιτητικής χορηγίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, ενώ έχει επίσης εγκριθεί και η παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας σε φοιτητές και φοιτήτριες που ανήκουν στους επανεγκατασταθέντες και έχουν επανακάμψει στην Κύπρο αλλά και για τους Ελλαδίτες φοιτητές της χώρας μας.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως όλα τα πιο πάνω είναι μια συνολική δαπάνη 4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δικαιούχοι φοιτητές/τριες της φοιτητικής χορηγίας θα έχουν τώρα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που  δημιουργούνται με την πανδημίας, ένα επίδομα 200 ευρώ ο καθένας.

Ερωτηθείς πότε θα λάβουν αυτό το επίδομα οι φοιτητές, ο κος Προδρόμου απάντησε πως «υποθέτω θα ξεκινήσουν το συντομότερο οι πληρωμές… Ο σκοπός είναι να τα πάρουν το συντομότερο δυνατό.»

«Ταυτόχρονα», συνέχισε, «να πούμε ότι αποφασίστηκε για τους δικαιούχους της φοιτητικής χορηγίας δεν θα ζητούμε πλέον αποδείξεις για παράδειγμα για το επίδομα στέγασης. Εφόσον κρίνεται με βάση τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια είναι φοιτητές που πρέπει να στηρίξει η πολιτεία, θα έχουν τη στήριξη χωρίς να υπάρχει όλη αυτή η σχετική γραφειοκρατία.»

Πηγή: ant1.com.cy

"]

Send this to a friend