Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ούτε ένα ξενοδοχείο δεν άνοιξε χθες στην Αγ. Νάπα, μόνο ένα στον Πρωταρά – Στη Λάρνακα κάποια ήδη ανακοίνωσαν ημερομηνίες
Ούτε ένα ξενοδοχείο δεν άνοιξε χθες στην Αγ. Νάπα, μόνο ένα στον Πρωταρά – Στη Λάρνακα κάποια ήδη ανακοίνωσαν ημερομηνίες

Ούτε ένα ξενοδοχείο δεν άνοιξε χθες στην Αγ. Νάπα, μόνο ένα στον Πρωταρά – Στη Λάρνακα κάποια ήδη ανακοίνωσαν ημερομηνίες

Σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που αποτελεί περίπου το 40% της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, μόνο το ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά επαναλειτούργησε χθες, πρώτη μέρα μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, στην Αγ. Νάπα, δεν άνοιξε κανένα ξενοδοχείο χθες, ενώ η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι κάποιες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά διαμερίσματα αναμένεται ν’ ανοίξουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ευελπιστώντας σε κίνηση από ντόπιους επισκέπτες λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Οι υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία Αμμοχώστου που λογαριάζουν ν’ ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι, προγραμματίζουν την επαναλειτουργία τους περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο, οι πλείστες μεγάλες μονάδες της επαρχίας είναι αβέβαιο κατά πόσο θ’ ανοίξουν φέτος, αναμένοντας τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στις παραδοσιακές αγορές, που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και η Σουηδία.

Όσον αφορά τα εστιατόρια της περιοχής, κάποια αναμένεται να λειτουργήσουν για το εορταστικό τριήμερο, αλλά είναι αβέβαιο κατά πόσο θα παραμείνουν ανοικτά και μετά τη Δευτέρα του Κατακλυσμού.

Ένα επιπρόσθετο… πισωγύρισμα για την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου θεωρούνται και οι τελευταίες ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Νορβηγία και η Δανία, χώρες από τις οποίες η επαρχία απορροφούσε μικρό, έστω, αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Και οι δύο αυτές χώρες μετατόπισαν το άνοιγμα των συνόρων τους εξαιτίας του κορωνιού. Η Δανία θ’ ανοίξει τα σύνορά της τέλη Αυγούστου, ενώ η Νορβηγία μέσα Ιουλίου.

Στη Λάρνακα

——————

Στη Λάρνακα, κάποια ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ήδη τις ημερομηνίες που θα επαναλειτουργήσουν.

Το πολυτελές Radisson Blu επαναλειτουργεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θ’ ανοίξει τις πύλες του και το Mikes Canarium.

Το παραλιακό ξενοδοχείο Le Bay, στο δρόμο Λάρνακας -–Δεκέλειας, επίσης θ’ ανοίξει στις 5 Ιουνίου, ενώ το πολυτελές Golden Bay, στην τουριστική περιοχή Πύλας, την 1η Ιουλίου.

Το Lordos Beach ήδη λειτουργεί ως ξενοδοχείο φιλοξενίας επαναπατρισθέντων.

Τα ξενοδοχεία Amorgos και Blazer ανακοίνωσαν ότι θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουλίου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ν’ ανακοινώσουν τη λειτουργία τους και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία που αναμένουν τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στις κύριες τουριστικές αγορές της Λάρνακας, που είναι η Αγγλία, η Ρωσία και η Ουκρανία.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend