Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Κλείδωσαν» ημερομηνία για επιστροφή σε νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς
«Κλείδωσαν» ημερομηνία για επιστροφή σε νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς

«Κλείδωσαν» ημερομηνία για επιστροφή σε νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς

Άναψε το πράσινο φως η Επιδημιολογική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων – Μελετούν το εγχειρίδιο για την επαναλειτουργία και των γυμναστήριων – Επί τάπητος και το θέμα των συναθροίσεων σε θέατρα, συναυλίες, γάμους καθώς και ο αριθμός των 10 ατόμων που αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια.

Με γνώμονα την καλή επιδημιολογική εικόνα που καταγραφεί η Κύπρος, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας συζήτησε το βραδύ της Τετάρτης διάφορα θέματα που εμπίπτουν στην 3η φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που αρχίζει στις 9 Ιουνίου.

Η Επιδημιολογική Ομάδα άναψε το πράσινο φως για επιστροφή των νηπίων στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επιστρέφουν στα νηπιαγωγεία τους αρχές Ιουνίου.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα των γυμναστήριων με την επιδημιολογική ομάδα να έχει ενώπιον της εγχειρίδιο για τα μέτρα ασφάλειας και υγείας το οποίο καλείται να μελετήσει για να δώσει το πράσινο φως και σε αυτό τον τομέα.

Συζητήθηκαν επίσης και οι συναθροίσεις των 10 ατόμων σε οικίες καθώς και το πως θα μπορούν να διοργανωθούν γάμοι, θέατρα, συναυλίες και φεστιβάλ.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο με σκοπό να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Πάντως αυτό που μας αναφέρθηκε είναι πως η εικόνα που καταγραφεί η Κύπρος τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τα κρούσματα δίνουν θετικό έναυσμα στους επιδημιολόγους.

Πηγή: Cyprus Times

Send this to a friend