Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ ΠΑΣΠ: Καλούμε την ΚΟΠ να αξιοποιήσει την κυβερνητική απόφαση και να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση
ΠΑΣΠ: Καλούμε την ΚΟΠ να αξιοποιήσει την κυβερνητική απόφαση και να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση

ΠΑΣΠ: Καλούμε την ΚΟΠ να αξιοποιήσει την κυβερνητική απόφαση και να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να επιστρέψουν οι ομάδες στη δράση

Νέα ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ ο οποίος τοποθετείται στα ακόλουθα θέματα…

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης σε τακτική συνεδρία το βράδυ της Παρασκευής 1η Μαΐου 2020. Εξετάστηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στην Κύπρο, η οποία διακόπηκε στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών σε θέματα υγείας να επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων στα μέσα Μαΐου και ακολούθως η επιστροφή στη δράση το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Το «πράσινο φως» από τους ειδικούς αποτελεί σημαντική ώθηση για την επιστροφή στην κανονικότητα στο χώρο μας, αφού η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης θα ευνοήσει εκατοντάδες εργαζομένους που ασχολούνται με το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα θα σταλεί διεθνώς ένα πολύ θετικό μήνυμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κύπρο, κάτι πολύ σημαντικό για μία χώρα όπως τη δική μας, που αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. καλεί την ΚΟΠ να αξιοποιήσει την κυβερνητική απόφαση και να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να επιστραφούν οι ομάδες στη δράση. Λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών σε Κύπρο και εξωτερικό σε θέματα εκγύμνασης (ότι οι ποδοσφαιριστές που προπονούνταν κανονικά μέχρι τον Μάρτιο και ακολούθως έκαναν συντήρηση στο σπίτι, χρειάζονται περίπου 3-4 εβδομάδες για να επανέλθουν σε καλή φυσική κατάσταση), προκύπτει ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο ΠΑ.Σ.Π. ενέκρινε επίσης τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας της υγείας των ποδοσφαιριστών, για τα οποία θα ξεκινήσει καμπάνια επικοινωνίας προς τα μέλη του Συνδέσμου.

Εξάλλου, το Δ.Σ. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσβλητική, προς τον Σύνδεσμο και τον εκτελεστικό του πρόεδρο κ. Σπύρο Νεοφυτίδη, ανακοίνωση της Τετάρτης (29/04) των έξι ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 7-12 του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια κάποιων, έχοντας αλλότρια κίνητρα, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας προσωπικές επιθέσεις. Για το λόγο αυτό, βλέπουμε μία προσπάθεια εξεύρεσης αποδιοπομπαίου τράγου, με τον κ. Σπύρο Νεοφυτίδη στην προκειμένη να αποτελεί, όπως φαίνεται, την «ιδανική» περίπτωση, λόγω της έντονης συνδικαλιστικής του δράσης. Μία δράση που προστατεύοντας τα εργασιακά συμφέροντα πέντε χιλιάδων ποδοσφαιριστών όλων των κατηγοριών, είναι φανερό πως έχει «ταρακουνήσει» κάποιους που θεωρούν ότι δεν έχουν ανάγκη να λογοδοτούν και να ακολουθούν τους κανόνες ευπρέπειας.

Οι προσωπικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών είναι καταδικαστέες και αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν και την έλλειψη επιχειρημάτων αυτών που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές.

Ο ΠΑ.Σ.Π. επέδειξε υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή, παρά την προσπάθεια κάποιων να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ανοικτός σε διάλογο από την πρώτη ημέρα, προώθησε τον απευθείας διάλογο μεταξύ παικτών και ομάδων, δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει όπου του ζητηθεί (με αρκετές ομάδες να αξιοποιούν ήδη αυτή τη στήριξη, ανάμεσα τους και ομάδες που υπέγραψαν την καταδικαστέα ανακοίνωση) και ζητώντας ξεκάθαρα δεδομένα σχετικά με την επικείμενη ζημιά που υπέστη το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας, επιχείρησε να καταλήξει σε ένα ΔΙΚΑΙΟ συμβιβασμό για όλους.

Κλείνοντας, το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. τονίζει ότι θα συνεχίσει την κατοχυρωμένη από το νόμο συνδικαλιστική του δράση, σε πείσμα αυτών που αντιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δύναμη στον ΠΑ.Σ.Π. στο έργο αυτό δίνει η καθολική στήριξη των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, όλων των κατηγοριών, των τελευταίων εβδομάδων, όπως εκφράστηκαν δημοσίως”.

Send this to a friend