Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Ο Ντούρις λύτρωσε την Ανόρθωση και την έστειλε στο +4 (video)
Ο Ντούρις λύτρωσε την Ανόρθωση και την έστειλε στο +4 (video)

Ο Ντούρις λύτρωσε την Ανόρθωση και την έστειλε στο +4 (video)

Σε ένα χορταστικό Βαρωσιώτικο ντέρμπι η Ανόρθωση αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα, στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο επικρατώντας 3-2 και ανοίγοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Ομόνοια στο +4.

Αν και η Ανόρθωση ξεκίνησε εντυπωσιακά με γκολ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Σελίν, εντούτοις η απάντηση από τη Νέα Σαλαμίνα ήρθε άμεσα. Στο 8΄ ο Κίνγκσλεϊ έβαλε πλάτη τον Βργκοτς, γύρισε ωραία το σώμα και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Γενικά η Ανόρθωση ήταν καλύτερη, κρατούσε μπάλα κι έψαχνε ένα δεύτερο γκολ. Το γκολ αυτό ήρθε στο 22΄ με τον Γκαλίτσιο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ράγιος και αδράνεια στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας.

Και ενώ εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ανόρθωση θα πήγαινε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα ο Κίνγκσλεϊ «χτύπησε» ξανά και στο 44΄ με εξαιρετική κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση έριξε μέσα τον Χριστοφή και ακολούθως τον Ντούρις στην κορυφή για να μπορέσει να πάρει τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν πολύ καλά και παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση είχε τον πλήρη έλεγχο δεν μπόρεσε να φτιάξει πολλές φάσεις για γκολ.

Το γκολ της λύτρωσης ήρθε στο 81ο λεπτό με τις «χρυσές» αλλαγές του Κετσπάγια. Ο Χριστοφή έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ντούρις με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν ακόμη και να πάρουν το βαθμό όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελουντού μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Λόρια έδιωξε σωτήρια κρατώντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για την «Κυρία».

Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος (77′ Ανανίτζε), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Νταουσβίλι, Αρτυματάς, Ράγιος, Καλτσάς (72′ Ντούρις), Οκριασβίλι, Κατσιαράβα (46′ Χριστοφή)

-Στον πάγκο Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας, Βασιλακάκης, Μανθάτης, Ιωάννου

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Κορέια, Μπαραβίκας, Ρέινολντς (75′ Κωστή), Σιαθάς (82′ Σίμπσον), Φουστάρ (22′ Χριστοφόρου), Ροντρίγκεζ, Λαμπότ, Μαριάνοβιτς, Ελουντού, Κίνγκσλεϊ

-Στον πάγκο Βεσελόφσκι, Ντελγκάδο, Νουρ, Σαν Ρομάν, Μαουρίσιο, Τελφέρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαλίτσιος (3η)

 

Send this to a friend