Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Είχε μικρή γιάφκα στο σπίτι του στην επαρχία Λάρνακας
Είχε μικρή γιάφκα στο σπίτι του στην επαρχία Λάρνακας

Είχε μικρή γιάφκα στο σπίτι του στην επαρχία Λάρνακας

Εγκληματική ενέργεια εκτιμά ότι απέτρεψε η Αστυνομία Λάρνακας μετά τον εντοπισμό μικρής γιάφκας οπλισμού στο σπίτι του 48χρονου Α.Α., στα Λειβάδια, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ασφαλείας. Έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν επιχείρηση χθες το πρωί κι επέδραμαν στην οικία του, απ’ όπου κατέσχαν ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ, δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, αριθμό σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και δύο κουκούλες.

Τα όπλα ήταν καλά κρυμμένα στη σοφίτα του σπιτιού. Ο 48χρονος έχει απασχολήσει επανηλλειμμένα την Αστυνομία κυρίως για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών καθώς και για άλλα ποινικά αδικήματα.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας για ανάκριση, ως προς τον σκοπό που κατείχε τον οπλισμό. Οι ισχυρισμοί του διερευνώνται. Οι ανακριτές της υπόθεσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο παράνομα στοιχεία να σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο οπλισμό σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Όλα τα όπλα θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν εάν έχουν «παρελθόν», δηλαδή εάν συνδέονται με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.

Ο 48χρονος αναμένεται την Παρασκευή (14/2) να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Η Αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» την οικία του 48χρονου, ψάχνοντας στοιχεία και τεκμήρια, που θα μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, ως προς τον σκοπό κατοχής του παράνομου οπλισμού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend