Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Την Πέμπτη η συνάντηση ΠΑΣΙΝ-ΟΑΥ για τη 2η φάση του ΓεΣΥ
Την Πέμπτη η συνάντηση ΠΑΣΙΝ-ΟΑΥ για τη 2η φάση του ΓεΣΥ

Την Πέμπτη η συνάντηση ΠΑΣΙΝ-ΟΑΥ για τη 2η φάση του ΓεΣΥ

Στην κόψη του ξυραφιού ιδιωτικά νοσηλευτήρια και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Καθοριστική για το μέλλον του ΓεΣΥ θα είναι η συνάντηση της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΙΝ, Σάββας Καδής, «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι ανησυχίες έγιναν κατανοητές.»  «Τα νοσηλευτήρια θα καθίσουν με τον ΟΑΥ να προσαρμόσουν την διαδικασία στα δικά τους δεδομένα».

Αισιόδοξος δηλώνει ο ΠΑΣΙΝ για την επερχόμενη συνάντηση με τον ΟΑΥ.

Η όλη διαδικασία δεν σταματάει εδώ αφού θα υπάρχουν συνεχείς εξελίξεις.  Ο κ. Καδής συνέχισε λέγοντας πως «με καλή θέληση και από τις δύο πλευρές τα όποια θέματα προκύψουν μπορούν να υπερπηδηθούν.»

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο κινήτρων προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, ενέκρινε άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ για πιλοτικά προγράμματα.

Στόχος, η αύξηση της παραγωγικότητας και η εξάλειψη των λιστών αναμονής.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου είπε πως «τα προγράμματα αυτά ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Υγείας και όχι στον ΟΚΥΠΥ» και πως «θα εφαρμοστούν εκεί και όπου υπάρχουν λίστες αναμονής». Ο κ. Χαραλάμπους πρότεινε «να δοθεί κίνητρο στους ειδικούς γιατρούς για να εργάζονται υπερωριακά και να λειτουργούν τα δημόσια νοσηλευτήρια μέχρι αργά το απόγευμα, να χρησιμοποιούνται όλες οι υποδομές και ο πανάκριβος εξοπλισμός που υπάρχει στα δημόσια νοσηλευτήρια.»

Η προετοιμασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων για τη 2η φάση του ΓεΣΥ έχει ξεκινήσει και υλοποιείται σταδιακά.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend