Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα οι μαθητές-Ναι ή όχι στην αποχή
Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα οι μαθητές-Ναι ή όχι στην αποχή

Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα οι μαθητές-Ναι ή όχι στην αποχή

«Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;». Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν σήμερα χιλιάδες μαθητές στα Γυμνάσια, Τεχνικές Σχολές και εξατάξια σχολεία.

Μετά την επιτυχημένη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό που στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, όπως σημειώνει σε εγκύκλιό της χθες η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών(ΠΣΕΜ), έκριναν αναγκαίο να απευθυνθούν στη βάση των μαθητών για το επόμενο βήμα.

Σε κάλπες που θα στηθούν από κάθε μαθητικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια τη τρίτης περιόδου οι μαθητές καλούνται να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν, αρχής γενομένης με ολοήμερη, μαζική απουσία από τις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος βλέπει πως στη σημερινή ψηφοφορία οι μαθητές θα ταχθούν υπέρ.

«Βασισμένοι στην επικαιροποίηση της θέση της ΠΣΕΜ, κατά των εξετάσεων τετραμήνων, το τελευταίο συνέδριο και την τελευταία κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό, περιμένουμε ότι η απάντηση θα είναι υπέρ της αποχής. Καλούμε όλους τους μαθητές να ψηφίσουν και να μην προτιμήσουν το λευκό, ώστε να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας», είπε.

Τα ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν κεντρικά, για τον λόγο αυτό τα αποτελέσματα πιθανόν να ανακοινωθούν είτε μεσημέρι είτε το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στις  15:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Πρόδρομου Προδρόμου, με τους καθηγητές εν αρχή διαλόγου, όπου θα συζητηθούν οι εισηγήσεις της οργάνωσης των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ,  για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του θεσμού.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend