Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύχτηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα» στη Λάρνακα
Προκηρύχτηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα» στη Λάρνακα

Προκηρύχτηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα» στη Λάρνακα

Με την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και με τα έξι έργα υποδομής που ήδη υλοποιούνται ή τροχοδρομούνται στο κέντρο της πόλης (στα πλαίσια της πιο πάνω προγραμματικής περιόδου), ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με νέα έργα προς ωρίμανση.
Ως εκ τούτου, στα πλαίσια των προσπαθειών για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου εντός της πόλης, ο δήμος προχωρεί με την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Δημοτικό Πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ», το οποίο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην κατοικίας του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή (απέναντι από την παλιά παγομηχανή) για χρήση από τους δημότες.
Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός οργανωμένου πάρκου για αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, με χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, με βελτίωση και προβολή του χώρου, εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση κι ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με τον χώρο.
Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ θα γίνει βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό. Θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΑμεΑ και θα επιχειρηθεί συσχέτιση του χώρου με την γύρω περιοχή και με τον παραπλήσιο χώρο του Δημοτικού Κήπου.
Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι η ανάπλαση του χώρου θα να είναι τέτοια, ώστε το πάρκο «Σαλίνα» να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.
Η συνολική αμοιβή της ομάδας των μελετητών που θα συμβληθούν με την Αναθέτουσα Αρχή θα είναι ίση με το 5% επί της αξίας του έργου πλέον ο ΦΠΑ. Η αξία του έργου εκτιμάται στις 900 χιλιάδες.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend